caixa popular

Aquesta vesprada es presenten els resultats del procés participatiu de Benimaclet i Orriols

facebook.com/benimacletesfutur

Aquesta vesprada es presenten els resultats del procés participatiu de Benimaclet i Orriols
29/01/2018 -

L’Ajuntament de València presenta aquesta vesprada les propostes derivades de l’estratègia participativa per al barri d’Orriols i Benimaclet. La regidora de Participació Ciutadana i Veïnal, Neus Fábregas, informarà sobre els resultats del procés participatiu i les propostes al Centre per a Persones Majors d’Orriols, ubicat al carrer de Sant Joan de la Peña, a les 18.00 hores.

Les propostes, en el cas d’Orriols, aposten per equipaments públics, millora de la qualitat de l’espai públic, una mobilitat més sostenible, major oferta d’habitatge, foment de l’ocupació i del comerç de barri. Unes peticions que en el cas del barri de Benimaclet s’amplien amb la demanda d’una transició horta-ciutat.

“El govern municipal té com a objectiu promoure el reequilibri social i territorial de la ciutat. És per això que la Delegació de Participació Ciutadana i Acció Veïnal està desenvolupant processos participatius destinats a arrelar els valors democràtics fomentant la participació activa de la ciutadania, no solament en la presa de decisions que els afecten, sinó també en la coproducció de les polítiques públiques i en la resolució dels problemes prioritaris” ha explicat Fàbregas.

El procés de participació obert per la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal culmina amb la seua presentació als veïns. Aquest procés ha comptat amb diferents instruments com ara tallers oberts, entrevistes amb veïns, una enquesta en línia i un grup motor que es va crear amb l’objectiu d’acompanyar i validar el treball previ realitzat per l’equip tècnic.

Segons ha dit la regidora Neus Fàbregas, és “la primera vegada que es codissenyen actuacions municipals entre entitats ciutadanes i la institució”. Entre altres, Fàbregas ha explicat que “els objectius que es pretenen aconseguir són afavorir la trobada i el debat entre les veïnes i els veïns, i les diverses formes d’expressió col·lectiva, facilitar la participació ciutadana i la seua implicació activa en la presa de decisions respecte al seu entorn pròxim i contribuir al disseny de les dinàmiques de funcionament dels espais comunitaris en els barris”.

El grup d’Orriols està compost per veïns i veïnes a títol individual, així com representants d’associacions com l’Associació de Veïns i Veïnes Orriols-Rascanya, Orriols Conviu, València Acull, Centre Cultural Islàmic de València, CEIP Miguel Hernández, CEIP Bartolomé Cossí, Caixa Popular, Associació de Comerciants, l’agrupació de falles del barri, el Centre de Persones Majors d’Orriols, l’Església Evangèlica de Barona, l’Associació de Bolivians i l’Associació d’Artesans.

Per la seua banda, el grup motor de Benimaclet està conformat per l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, membres dels horts urbans del barri, CSOA L’Horta, Benimaclet Entra, Benimaclet Descansa, parròquia de l’Assumpció, Hipnopèdia Urbana, l’AMPA del CEIP Pare Català, representants de l’Escola de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, a més d’altres entitats com ara partits polítics.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC