El PSOE de Paco Gómez guanya a Massamagrell

Segons els resultats de les eleccions municipals de Massamagrell de 2019, els socialistes haurien de pactar per a aconseguir governar en aquesta legislatura, però podrien fer-lo amb un bloc d’esquerres

El PSOE de Paco Gómez guanya a Massamagrell
27/05/2019 -

El partit que ha guanyat les eleccions municipals de Massamagrell ha sigut el PSOE. Segons els resultats de les eleccions a l’ajuntament de 2019, la formació liderada per Paco Gómez ha aconseguit 2.039 vots, la qual cosa suposaria un 27,08% del total, per la qual cosa podria ser el pròxim alcalde del municipi de l’Horta Nord. La participació, per part seua, ha sigut del 62,58%.

No obstant això, no ha aconseguit la majoria absoluta i l’electorat ha fragmentat molt el vot de la dreta i el de l’esquerra. En concret, el PP d’Enrique Senent ha aconseguit 4 escons amb 1.500 vots; en tercera posició ha quedat Compromís amb Pep Galarza, que obté 3 escons i 1.282 vots a favor; Ciutadans es queda en quart lloc amb 790 vots. Així mateix, VPM, Podem i Vox han aconseguit un seient a l’ajuntament amb 728, 634 i 487 vots, respectivament

D’aquesta manera, si sumaren els partits progressistes, l’ajuntament podria estar governat per un bloc d’esquerres, encara que amb poc marge respecte a la dreta. Així, el socialista Paco Gómez haurà d’arribar a acords o pactes amb altres formacions per a aconseguir la vara de comandament, com ja va fer en 2015 després d’un pacte amb Compromís, en el qual ell i el candidat de la formació taronja, Pep Galarza, es van alternar com a alcaldes i tinents d’alcalde.

Resultat de les eleccions municipals de 2015 de Massamagrell

Els 2015, les urnes deixaven un escenari d’especial divisió. El PP va obtindre 5 seients amb 2.085 vots; el PSOE, va obtindre 4 seients a l’ajuntament amb 1.696 vots; Compromís va quedar tercer amb 3 escons i 1.466 vots i EM 2 amb 764. Ciutadans, VpM i EUPV van aconseguir 1 cadascun, amb 728, 590 i 423 vots respectivament. Fins ara, han governat PSOE amb Paco Gómez durant 2 anys i Pep Galarza de Compromís, que ha tancat els dos últims anys de la legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + deu =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria