25n
25N
25N

Aquests són els resultats dels pressupostos participatius de DecidimVLC

Amb l’aprovació dels pressupostos de 2019, ja es començaran a tramitar els projectes seleccionats

Aquests són els resultats dels pressupostos participatius de DecidimVLC
05/10/2018 -

Ja es coneixen els resultats de la nova edició dels pressupostos participatius de DecidimVLC que, en aquesta edició, ha comptat amb vuit milions d’euros, un més que l’any passat. La regidora de Participació Ciutadana, Neus Fàbregas, ha volgut posar l’accent en les millores que s’han implementat en DecidimVLC 2018, amb l’objectiu de facilitar i incentivar la participació.

Així, no solament ha recordat que “s’han reduït el nombre necessari de suports perquè un projecte passara a la fase viabilitat, sinó que les Juntes de Districte no han hagut de passar eixe primer filtre. A més, hem apostat per la instal·lació d’unes urnes digitals per a reduir la bretxa digital, i que tots pogueren formar part d’uns pressupostos participatius que han vingut per a quedar-se, i que cerquen crear una València molt més amigable i sostenible”.

Dels 540 projectes que es van presentar inicialment, 371 van passar a la fase de viabilitat, i 103 – 47 procedents dels grups de treball i 56 de particulars – han passat a eixa fase final en la qual els ciutadans tenien l’oportunitat de decidir en quines propostes invertir els diners públics. Fàbregas ha assenyalat que “s’ha produït un augment d’un 11% en la fase de votació final, així com un notable increment de participants comprés entre els 35 i els 44 anys”.

Alguns dels projectes més destacats d’aquesta nova edició de DecidimVLC, i que es començaran a engegar una vegada aprovats els pressupostos de 2019 són la creació d’ombres amb pèrgoles solars en el Parc Lineal de Benimàmet amb 182 vots i un pressupost de 180.000 euros; la remodelació integral de la Plaça Russafa amb 288 vots, i amb un pressupost de 314.428 euros; la creació d’un centre cívic i social en Benicalap; o la reforma de la piscina municipal de la Font de Sant Lluís, entre altres.

Un dels aspectes més demandats ha sigut l’aposta per la cultura. En aquest sentit, destaquen projectes com la modificació i adequació de la biblioteca de Russafa amb 325 vots; la renovació de llibres en la biblioteca pública Joaquín Martín Gadea, situada en Quatre Carreres; o la instal·lació d’una pèrgola per a activitats culturals i musicals en Malilla amb un total de 389 vots.

Els carrils bici també han sigut un dels projectes més votats. Així, districtes com Patraix, Jesús o Campanar comptaran amb nous carrils bicis en l’avinguda Tres Creus amb Tres Forques, el carrer Jesús o les avingudes General Avilés i Maestro Rodrigo, que contribuiran a seguir ampliant l’anell ciclista de València.

Quant als districtes que més han participat en aquests pressupostos, Patraix s’ha alçat com el més participatiu, seguit de La Saïdia, Extramurs, Poblats Marítims i Eixample. Fàbregas ha destacat l’augment de participació, i la implicació de la ciutadania en un procés participatiu que millora la ciutat. “Una vegada aprovats els pressupostos de 2019, els projectes seleccionats podran començar a tramitar-se, ja que, com a novetat, cada regidoria ja disposarà dels seus propis projectes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =