25n
25N
25N

El 90% dels més de 1.200 participants en el referèndum de la UPV vota a favor de la república

El 90% dels més de 1.200 participants en el referèndum de la UPV vota a favor de la república
14/12/2018 -

Un total de 1.226 persones han participat en la Universitat Politècnica de València (UPV) aquest dijous en el referèndum simbòlic sobre el model d’Estat, de les quals un 90,7 per cent –1.112– s’han manifestat a favor de canviar la monarquia per un sistema de república.

Segons les dades oferides per la plataforma Pel referèndum a la UPV, des de la deu del matí i fins a les huit de la vesprada, es van registrar durant la jornada de dijous un total de 1.226 participants en la consulta, en la qual s’ha pogut votar a través del mòbil.

A la primera pregunta que es plantejava (Estàs a favor de canviar la monarquia per una república com a forma d’Estat?) 1.112 van votar que sí davant de 94 que no, mentre que va haver-hi 20 abstencions.

A la segona qüestió que es plantejava (En cas afirmatiu, estàs a favor de l’obertura d’un procés constituent per a decidir què tipus de república?) un total de 1.100 persones van contestar que sí, 6 que no i 6 es van abstindre.

Aquesta iniciativa també es va dur a terme al llarg de la jornada –fins a les 22.00 hores– en la Universitat Miguel Hernández de l’Elx (UMH), on estaven convocats els integrants de la comunitat universitària en diversos punts del campus.

Des del passat mes de novembre i fins a febrer està previst que se celebren aquests referèndums sobre la monarquia en 26 universitats de tota Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 7 =

torrent