25n
25N
25N

Restriccions a la Comunitat Valenciana a causa de la Covid-19

Restriccions a la Comunitat Valenciana a causa de la Covid-19

La nova normalitat ha provocat que el nombre de persones contagiades per la Covid-19 torne a augmentar. Per aquest motiu, i per a prevenir la propagació del virus i no perdre la seua traçabilitat, des de la Conselleria de Sanitat s’han establit una sèrie de restriccions que afecten a tota la Comunitat Valenciana. A continuació, les detallem:

– S’estableix el tancament de tot l’oci nocturn, que inclou discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Tancament de l’hostaleria i restauració a la 01.00 h. S’inclou també casinos de joc, sales de bingo, salons de jocs, salons recreatius i locals específics d’apostes. No es permetrà l’accés de nous clients a partir de les 00.00 hores.

Les taules en l’hostaleria no podran superar les 10 persones, i s’haurà de mantenir una distància d’1,5 metres entre taules. Aquesta distància ha d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions de taules.

– No es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

Prohibit fumar a la via pública i en espais a l’aire lliure sempre que no es puga mantenir una distància de seguretat de 2 metres. Aquesta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics.

– Respecte a esdeveniments i activitats l’afluència prevista de les quals supere les 400 persones, la seua organització continua supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

– A les residències, es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim, i les visites es limitaran a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es troben en procés del final de la vida.

– A València ciutat romanen tancades les zones de joc infantils.

Recomanacions

– Limitar les trobades socials entre grups de convivència estable, amb un màxim de 10 persones.

– Realitzar PCR periòdiques a les residències.