25n
25N
25N

La Plaça de l'Ajuntament s'obri a l'ús per a vianants des del 29 de desembre fins a l'1 de gener

La Plaça de l'Ajuntament s'obri a l'ús per a vianants des del 29 de desembre fins a l'1 de gener
28/12/2018 -

La plaça de l’Ajuntament i el seu entorn s’obriran als vianants i quedaran alliberats de trànsit rodat des de demà dia 29 a les 16 hores fins a l’1 de gener a les 21 hores. Després de l’experiència de conversió en zona de vianants de la plaça la setmana passada i els informes tècnics municipals, el Consistori garanteix d’aquesta manera la seguretat dels milers de persones que s’acosten al centre durant aquests dies festius.

L’objectiu és facilitar l’accés al centre de la ciutat, així com el funcionament òptim dels comerços en les jornades de màxima afluència, ja que l’oferta comercial i d’oci en l’entorn de la plaça de l’Ajuntament atrau multitud de veïns i visitants. Es garanteix així la seua seguretat, evitant la invasió de la calçada amb trànsit rodat, i es propicia que els vianants puguen accedir al centre, com a pol d’atracció comercial i d’oci, que enguany compta, de nou, amb el reclam de l’arbre de Nadal, la pista de patinatge sobre gel o el carrusel a la mateixa plaça, impulsats per les associacions de comerciants en col·laboració amb el Consistori, i que reben milers de visitants.

Segons l’informe tècnic d’avaluació de l’obertura de la plaça de l’Ajuntament als vianants el cap de setmana passat, la demanda de transport públic s’incrementa de forma notable aquests dies. A més, s’assegura la difusió d’informació sobre la regulació del trànsit rodat a través de diversos mitjans, com ara la cartelleria de les parades d’autobús de l’EMT, el canal de televisió de l’EMT, la difusió de la informació a través dels diferents mitjans de comunicació, la pàgina web municipal, l’aplicació AppValència i les xarxes socials de l’Ajuntament. Això es reforça amb el treball d’un equip d’atenció específic en les oficines de l’EMT, un altre equip a peu de carrer des de les 8 hores fins a les 21 hores i el treball dels agents de la Policia Local, que faciliten el camí d’accés als aparcaments.

El mateix informe tècnic recull que la xarxa d’autobusos de l’EMT va funcionar amb regularitat el 24 de desembre: la taxa de regularitat va ser superior al 95% durant tot el dia i superior al 80% entre les 11 i les 15 hores, els pics de major afluència al centre. D’altra banda, la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament i el seu entorn pràcticament no resta places d’aparcament al carrer i l’accés als aparcaments subterranis està garantit.

Respecte als comerços, a més que la càrrega i descàrrega es pot efectuar amb normalitat, l’Ajuntament ha obert el pàrquing Mercat Central-Centre Històric amb tarifes reduïdes abans de la campanya de Nadal, tal com havien sol·licitat els comerciants, per facilitar l’accés al centre de la ciutat i al mateix Mercat Central. L’accés a aquest, igual que a la resta d’aparcaments, està assegurat.

Durant la resta del matí va haver-hi places d’aparcament disponibles, de manera que els pàrquings encara podrien donar servici a més vehicles privats, encara que es recomana utilitzar el transport públic o anar a peu al centre. Aquest cap de setmana, a més, es redoblaran les indicacions per accedir als aparcaments del centre.

L’Ajuntament de València treballa perquè, a través de les diferents mesures informatives posades en marxa i amb l’obertura al trànsit dels accessos als aparcaments del centre, inclòs el del Mercat Central-Centre Històric, la campanya nadalenca funcione correctament. La Corporació local aposta per facilitar l’accés al centre de tots els veïns i visitants, sense oblidar que la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament serveix igualment per a atraure una major afluència de clients als comerços, com ha quedat provat a les ciutats amb zones convertides en zona de vianants.

planos-restriccion-trafico

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 11 =