25n
Orgull
Orgull

La Generalitat rep 750.000 euros del Govern per a restaurar les zones afectades pel foc de Llutxent

EP (GVA)

La Generalitat rep 750.000 euros del Govern per a restaurar les zones afectades pel foc de Llutxent
22/08/2018 -

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha aportat a la Generalitat Valenciana una dotació de 750.000 euros per a les tasques de restauració forestal en les zones afectades per l’incendi de Llutxent (València), que va tenir lloc fa dues setmanes i va arrasar més de 3.200 hectàrees després de propagar-se a sis poblacions properes com Gandia.

Es tracta de la resposta del Govern central a la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals, arran de la sol·licitud de fons emesa per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural el passat 14 d’agost, l’endemà passat de declarar-se l’extinció del foc, detalla la Generalitat en un comunicat.

A més de la dotació econòmica, el Ministeri ha comunicat que en els pròxims dies es publicarà la declaració d’aquesta àrea com a zona d’actuació especial, amb l’objectiu d’agilitar la restauració forestal i mediambiental de les superfícies afectades més greument per l’incendi i facilitar els treballs de recuperació necessaris.

Medi ambient ja ha realitzat una primera memòria de les actuacions a escometre amb aquest pressupost, entre les quals destaquen la lluita contra l’erosió per a frenar la pèrdua de sòl, l’estabilització de barrancs i llits i la reparació de la xarxa de pistes forestals.

Per a l’elaboració d’aquests documents, tècnics i agents mediambientals han visitat la zona afectada per a valorar de manera precisa els danys de l’incendi i definir les actuacions postincendi més eficaces.

La primera visita va tenir lloc el 10 d’agost en els termes municipals de Llutxent i Pinet –zona inclosa en el catàleg de Muntanyes d’Utilitat Pública– i la segona es va centrar al voltant de les zones urbanitzades afectades pel pas del foc en el terme municipal de Gandia, així com en l’estat de les pistes forestals, la vegetació i els murs de maçoneria.

A partir de la informació recopilada, la Conselleria ha realitzat un primer document d’anàlisi de les característiques de la zona i de les mesures proposades per a la seua recuperació. Servirà per a elaborar un informe per part del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, que serà la base per a possibles declaracions d’emergència per part del Consell.

Ha sigut una labor col·laborativa i participativa entre les dues administracions, i s’ha actuat de forma sensible, ràpida i intensa”, ha ressaltat el secretari autonòmic de Medi ambient, Fran Quesada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =