caixa popular

Restauració de la vidriera del vestíbul de l'Ajuntament

Restauració de la vidriera del vestíbul de l'Ajuntament
05/04/2018 -

La regidoria de Govern Interior ha iniciat la restauració de la vidriera del vestíbul de la casa consistorial que data de 1941. Aquest treball consisteix en una neteja rigorosa, una restauració de les peces en el taller i un tractament de la retícula estructural mitjançant el previ retirat d’òxid.

Així ho ha explicat hui el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha dit que “l’Ajuntament de València té l’obligació de vetllar pel patrimoni municipal, que és el patrimoni de tota la ciutadania”. Per això, a diferència del que ha passat amb l’anterior govern municipal, l’equip de Joan Ribó es preocupa per planificar i executar aquelles intervencions necessàries per a la recuperació i preservació del patrimoni municipal.

Una empresa especialitzada en restauració d’aquest tipus de vidrieres ha retirat les peces i ha col·locat una lona substitutòria perquè no hi haja impacte visual negatiu en entrar a l’Ajuntament, “convertit ara mateix en una de les principals visites de veïns i turistes a la nostra Ciutat”.

La claraboia decorativa actual es va col·locar en 1941 després que l’anterior quedara completament destruïda en el bombardeig franquista que el 28 de maig de 1937 va patir València. L’actual vidriera artística, que ara serà restaurada per l’Ajuntament, va ser executada per la casa “Maumejean”, de Madrid, segons un dibuix de Francesc Mora. De la vidriera existent abans del bombardeig tan sols queda constància del dibuix.

El seu valor artístic forma part del conjunt de les obres realitzades a la façana el 1925 i principalment dóna valor a la zona de l’escala d’entrada, com a un element articulador i connector amb la ciutat a través de la seua gran porta. En els últims 30 anys no s’havia dut a terme cap restauració de les seues peces.

“La restauració i neteja d’aquesta impressionant vidriera amb l’escut de la Ciutat de València pren una especial importància hui dia, donat que molts visitants la contemplen des que l’actual govern va obrir les portes del balcó municipal, i per això pensem que cal conservar-la per a mostrar-la en tot la seua esplendor”, ha declarat el regidor.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris