caixa popular

Restauració de la Real Senyera de València

La rèplica de la Senyera va eixir per primera vegada en 1928

Restauració de la Real Senyera de València
17/10/2017 -

La Real Senyera, símbol dels valencians, ja té quasi 90 anys. I després de la processó cívica del passat 9 d’Octubre, on va quedar visible el danyat que estava la tela, des de l’Ajuntament de València, concretament des de la Regidoria de Cultura, ja s’ha previst la restauració de la Senyera, aprofitant la remodelació del Museu Històric Municipal.

I és que tal com ha assegurat Gloria Tello, Regidora de Cultura, aquest és el moment més oportú per a la seua restauració, ja que el museu també comptarà amb un nou disseny per a millorar el control de la humitat i el sistema de climatització necessari per a conservar les peces que conté el museu. No obstant això, aquestes obres es retardaran una mica, ja que primer és necessari finalitzar les obres que s’estan realitzant en la planta baixa de l’edifici consistorial.

L’última restauració de l’actual Real Senyera, la rèplica de la qual es va traure per primera vegada en la processó del 9 d’Octubre de 1928, es va realitzar fa ja una dècada, a càrrec de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (Ivacor), actualment Institut Valencià de Conservació, i, anteriorment, ja s’havia rehabilitat en 1962, 1994 i 2008.

Així, Tello ha afirmat que restaurar la Senyera és ‘un assumpte complicat, encara que és necessari fer-ho per a no perdre-la i conservar el patrimoni cultural de tots els valencians’. Així mateix, ha afegit que és important ‘quadrar l’època en la qual es faça perquè ha d’estar llista per al pròxim 9 d’Octubre’.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 6 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris