25n
25N
25N

"Respecte el rebuig d'ecologistes a l'ampliació del Port"

"Respecte el rebuig d'ecologistes a l'ampliació del Port"
17/01/2020 -

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha assegurat aquest divendres que respecta “l’oposició d’alguns grups ecologistes” a l’ampliació nord del port de València i que li “agradaria que secundaren algun dels projectes mediambientals impulsats pel Port en matèria mediambiental”.

En un comunicat, s’ha mostrat “molt satisfet” pel balanç “positiu” de les al·legacions presentades per diversos col·lectius al projecte de l’ampliació nord, adjudicat al grup MSC, amb “208 de les 216 positives, el 95%”.

“Tot el teixit productiu ens ha donat suport, i sectors tan diversos com el taxi, els empresaris i l’hostaleria estan a favor de l’ampliació”, ha asseverat el titular de Valenciaport, ressaltant que València és “el port de referència mediambiental a Europa”

Sobre aquest tema, ha defensat el suport de grups ecologistes als projectes mediambientals que impulsa el port de València, com la proposta d’una subestació per a evitar emissions dels vaixells o el pla eòlic que “pot permetre que siga el primer d’Europa amb un balanç en generació d’energia elèctrica positiva”.

Martínez ha sostingut a més que “no hi ha un sol projecte del Port que no compte amb l’oposició d’els uns o els altres“. “Ara construirem una nova terminal amb capacitat per a acollir a un milió de passatgers, i segur que tindrem vots en contra”, ha subratllat.

Es tracta del projecte presentat per la companyia TIL (Terminal International Limited), filial de MSC, per a la construcció i explotació, en règim de concessió administrativa, de la nova terminal de contenidors del port de València. El gegant navilier suís preveu invertir 1.011 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − huit =