25n
25N
25N

La resolució del toc de queda a la Comunitat Valenciana estarà preparada a les pròximes hores

El toque de queda en la Comunitat Valenciana se extenderá hasta el 9 de diciembre

La resolució del toc de queda a la Comunitat Valenciana estarà preparada a les pròximes hores

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha sigut contundent: “En la Comunitat Valenciana no esperarem que la situació empitjore perquè es tracta d’evitar que el virus continue transmetent-se”. D’aquesta manera, ha anunciat que, en les pròximes hores, estarà preparada la resolució per a la restricció de moviment, que entrarà en vigor quan el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l’aprove, i s’estendrà fins al 9 de desembre.

Barceló ha explicat que les mesures que s’adoptaran aquests pròxims dies estan preses d’acord amb les dades epidemiològiques dels últims dies. Així, ha declarat que “aquestes restriccions de mobilitat responen a estudis epidemiològics, no tenen a veure amb la política, ja que el principal objectiu és protegir la salut de tota la població”.

Les dades epidemiològiques demostren un avanç dels contagis, ja que “en dues setmanes, ha augmentat un 45% la incidència i que, al llarg del mes d’octubre, les persones hospitalitzades han crescut un 97%, i les persones ingressades en UCI, un 65%. Hem arribat a 2.189 hospitalitzats, en les últimes hores tenim 766 persones ingressades. Arribem a 386 persones en UCI, hui tenim 117 en les UCI, per la qual cosa estem encara lluny dels pitjors moments de la pandèmia, però no volem tornar a eixa situació”.

D’aquesta manera, el toc de queda a la Comunitat Valenciana serà des de les 00.00 fins a les 06.00 hores. Al costat d’aquesta mesura, s’anunciaran unes altres de reforç que, com van especificar en la compareixença d’ahir, no estaran relacionades amb el tancament de bars, però sí amb el control del popular ‘tardeo’.

Així, durant el toc de queda només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tinguen una urgència mèdica o que es desplacen per a atendre persones dependents. La mesura busca limitar el principal focus de contagis: les reunions de caràcter social, els botellons i les festes privades, que atempten contra la salut del conjunt de la ciutadania.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat i a la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l’elaboració d’aquesta resolució, que serà remesa al TSJCV per a la seua validació, amb la finalitat que puga fer-se efectiva en els primers dies de la setmana pròxima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =