25n
25N
25N

Les residències amb positius s'han reduït un 20% a una setmana a la Comunitat Valenciana

Les residències amb positius s'han reduït un 20% a una setmana a la Comunitat Valenciana
22/09/2020 -

El president de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (AERTE), José María Toro, ha destacat aquest dimarts en un comunicat que les residències de majors amb casos Covid s’han reduït un 20% en una setmana, la qual cosa demostra que s’està treballant “molt dur” per a evitar que entre el virus i a més en les quals hi ha positius la mortalitat “s’ha reduït dràsticament”.

En aqueix sentit, ha ressaltat que, segons les últimes dades d’ahir de la Conselleria de Sanitat Universal sobre residències amb casos confirmats de COVID 19, es comptabilitzaven 46 centres de persones majors en aquesta situació enfront dels 57 recollits en la informació del passat 15 de setembre, la qual cosa suposa una reducció d’11 centres en sis dies, la qual cosa suposa un 19,29% menys.

D’aquesta manera, hui dia, solament hi ha casos confirmats en el 14% dels centres autoritzats en la Comunitat Valenciana, en 46 dels 327 que existeixen. En aqueix sentit, ha destacat que aquestes dades venen a reforçar la idea que les residències estan treballant “molt dur per a tractar de frenar l’entrada del virus en les residències i per a mitigar l’impacte que el mateix té quan això es produeix”.

De fet, ha recordat que la mateixa Consellera Barceló indicava recentment que quasi el 75% d’aquests centres tenia tres o menys casos, la qual cosa confirma que la propagació del virus és molt “més difícil actualment a l’interior dels centres”.

A més, la taxa de mortalitat en els centres residencials des de l’1 de juliol és del 4,11% (24 morts de 583 casos confirmats des d’aqueixa data) enfront de quasi el 19,82% de tota la pandèmia (580 morts de 2.596 casos confirmats des del 31 de gener). “Aquesta dada dona idea que el virus té menys virulència en aquesta fase”, ha recalcat.

Per això, el president d’Aerte ha traslladat un missatge de “tranquil·litat i de confiança” en el sector perquè ha subratllat que hi ha “molt poques residències amb casos actius” i en les quals hi ha, la incidència està “més controlada i la mortalitat s’ha reduït dràsticament”.

“Hem de continuar treballant amb el màxim nivell d’alerta i exigència, ja que aquest virus és molt traïdorenc i tot pot canviar d’un dia per a un altre, però la situació actual dista de ser dramàtica com algunes vegades escoltem”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =