25n
25N
25N

La residència de majors de Rafelbunyol al peu del canó contra el coronavirus amb zero contagis

La residència Verge del Miracle segueix sense cap cas positiu de COVID-19 i destaca pel seu restrictiu protocol

La residència de majors de Rafelbunyol al peu del canó contra el coronavirus amb zero contagis
08/04/2020 -

Malauradament, ja són 218 els majors que no han pogut fer-li enfront del coronavirus, i és que aquestes persones són les més vulnerable enfront aquest virus. D’aquesta manera, el 70% de les morts que es van registrar aquest dimarts 7 d’abril a tot l’estat espanyol eren ancians i ancianes que residien a centres de majors on rebien una atenció mèdica i de cures.

Al territori valencià hi ha 103 centres de majors afectats per la pandèmia de la COVID-19, i a més a més, la Conselleria de Sanitat, encapçalada per Anna Barceló ha hagut d’intervindre per les preocupants dades i xifres que afecten tant a aquestes persones vulnerables com a les seues famílies.

Torrent, Alcoi i Favara han sigut en els primers i els darrers dies, peces i llocs clau per al desenvolupament positiu d’aquesta pandèmia, ja que van ser els primers centres en detectar-se nombrosos casos positius per la COVID-19 i els primers recintes on es van aplicar mesures de prevenció i aïllament per la gravetat del virus en aquestes persones, les més vulnerables

No obstant això, la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol, segueix dia a dia donant negatiu en casos per coronavirus, un cas sorprenent que no deixa cap evidència de l’excel·lent feina dels professionals, sanitaris i treballadors, els quals afirmen tindre “una enorme pressió i una gran responsabilitat”.

Mantenir sans i fora de perill a totes les persones majors d’aproximadament 85 anys i alguns amb certes patologies és una càrrega molt important i a la mateixa vegada, arriscada. Directora del centre

Entre els ancians i ancianes residents a aquest centre de majors, hi ha qui tenen certes patologies que podrien ser una barrera més fràgil contra el virus de la COVID-19, i és per això que quan es presenta en algun resident una insuficiència respiratòria se li fa la prova, i de moment, les cinc que s’han fet, han resultat negatives.

Però, quina és la clau d’aquest centre?

Destaca la gran labor de prevenció, ja que a l’establir un protocol restrictiu es va poder actuar a temps sense lamentar cap contagi ni cap mort. D’aquesta manera, el protocol que s’ha establert al centre suposa la divisió tant dels 90 residents com dels 50 treballadors en equips per evitar tindre cap contacte els uns amb els altres. A més a més, destaca una responsabilitat màxima per la higiene així com dels controls de la febra tant en els majors com en els treballadors.

Es pren la temperatura tant a l’entrada com a l’eixida de la residència. Directora del centre

Segons ha contat la psicòloga del centre, Ainoha Orenes, aquest matí a Á Punt, es tracten per tots els mitjans que els 90 residents no visquen la pressió que es respira al seu voltant. De la mateixa manera, Orenes ha explicat que “fan nombroses activitats” i que, gràcies a tres tauletes donades per l’Ajuntament del municipi, “els ancians i ancianes mantenen contacte telemàtic amb les famílies”.

El contacte directe amb els familiars va ser una de les coses que primer es va prohibir per a evitar que el virus es colara per la porta de manera involuntària, però d’aquesta manera, tant els familiars com els residents estan menys preocupats. Fran López, alcalde de Rafelbunyol

No obstant això, fa dues setmanes qui tenia la plaça com a doctora a aquesta residència, va donar positiu en coronavirus però ja feia sis dies que s’havia aïllat al seu domicili per prevenció, i a més, “podem dir que no ha contagiat a ningú”, segons López.

L’alcalde de la localitat de l’horta, Fran López, agraeix “la gran tasca que estan demostrant les treballadores i la seua vocació com a servei públic” i reconeix que l’exemplaritat d’aquest equip humà està mostrant els seus fruits així com que el centre de majors, ara per ara, “és un búnquer”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =