25n
25N
25N

La residència Savia de Llíria registra 116 casos positius

Hi ha cinc persones hospitalitzades, però cap en estat greu

La residència Savia de Llíria registra 116 casos positius
14/11/2020 -

La residencia Savia a la localitat valenciana de Llíria ha registrat 116 casos positius després d’un garbellat realitzat a tots els residents i treballadors del centre. El centre és un de les 13 residències que es troben en aquests moments sota vigilància activa de control sanitari en la Comunitat Valenciana, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

‘Cinc persones hospitalitzades, però cap en estat greu’

L’Ajuntament de Llíria ha informat que en aquests moments hi ha cinc persones hospitalitzades, però cap en estat greu, i que la majoria de les persones contagiades tenen símptomes lleus. D’aquesta manera, el consistori prorroga una setmana més les mesures extraordinàries per a fer front a la Covid-19, al que estaran vigents fins al pròxim 19 de novembre, segons fonts municipals.

Així, romanen tancats parcs, jardins i zones de joc infantils, inclòs el parc de sant Vicente excepte per a passejos i realitzar esport de manera individual. De la mateixa manera, se suspenen activitats culturals i tallers organitzats per l’Ajuntament, es prohibeix qualsevol reunió en centres municipals, es tanca l’Espai Jove i la biblioteca, menys per a préstecs i els vestidors de les instal·lacions esportives municipals.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat a data d’11 de novembre, els casos confirmats per PCR en els últims 14 dies eren de 103, la qual cosa llança una incidència acumulada en les últimes dues setmanes de 442, 95 per cada 100.000 habitants.

“MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT” DE L’AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Llíria ha traslladat un “missatge de tranquil·litat” a la ciutadania pel brot. Segons el consistori, el garbellat s’ha realitzat a 120 persones, i el focus afecta 116 persones.

Segons el consistori, en aquests moments, hi ha cinc residents que han requerit hospitalització, encara que el seu estat no revesteix gravetat. La majoria de les persones contagiades “presenten en principi símptomes lleus”, apunta l’administració local.

‘La residència es troba baix Vigilància Activa de Control Sanitari, en el grau 2’

A més, han indicat que la residència es troba baix Vigilància Activa de Control Sanitari, en el grau 2, per personal del Departament de Salut Arnau-Llíria que “de manera constant exerceixen vigilància activa sobre la situació i es van prenent les decisions sobre mesures a establir sobre la ubicació i aïllament en el centre, mesures higièniques i de protecció, coordinació per al diagnòstic, seguiment i, si escau, derivació sanitària dels residents”, han indicat.

L’alcalde Manolo Civera ha destacat que la situació “està baix control i no ha d’existir cap motiu d’alarma per a la població”. Igualment, ha informat que l’Ajuntament ha posat a la disposició de la Generalitat, la residència i els familiars de les persones internes “tota l’ajuda i els recursos municipals necessaris per a afrontar amb les majors garanties aquest brot”.

Finalment, ha insistit a la ciutadania en “la necessitat de continuar extremant les mesures de prevenció per a frenar els contagis, especialment pel que fa a reunions de caràcter familiar o social, perquè al final també depenen de nosaltres mateixos protegir la nostra salut i la de la resta de les persones”.

‘Un total de 13 residències intervingudes’

En total, la Conselleria de sanitat té intervingudes 13 residències, cinc a la província d’Alacant i vuit a la província de València.

Avui dia, hi ha algun cas positiu en 75 residències de majors (3 a la província de Castelló, 19 a la província d’Alacant i 53 a la província de València), 17 centres de diversitat funcional (5 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 9 a la província de València) i 4 centres de menors a la província de València. Així mateix, s’han notificat 142 residents nous positius, cinc Treballadors i cinc residents han mort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + deu =