25n
25N
25N

La residència Ausias March descarta que el brot es produïra en cap mena d'esdeveniment

La residència Ausias March descarta que el brot es produïra en cap mena d'esdeveniment
01/11/2020 -

La residència universitària Ausias March de València ha descartat que l’origen del brot de coronavirus detectat en el col·legi major –pel qual la Conselleria de Sanitat va ordenar aquest dissabte el seu confinament després de realitzar un garbellat a tots els residents i detectar 72 positius– estiga relacionat “amb algun esdeveniment o concentració” en les instal·lacions, unes activitats “prohibides des de l’inici de curs”.

La residència ha assegurat en un comunicat que “desconeix l’origen concret del brot”, per la qual cosa ha iniciat els “esbrinaments oportuns, tant pel Col·legi Major com per les autoritats sanitàries”.

Des del centre han explicat que després del coneixement de l’existència d’alguns casos asimptomàtics dijous passat i després de consultar als serveis mèdics de la residència universitària i als responsables de Salut Pública de la Generalitat, es va decidir practicar a tots els col·legials les proves de detecció.

El resultat llançat per aquestes proves va ser de 54 positius i 22 indeterminats “per un error en la mostra”, que s’uneixen als 18 casos “detectats amb anterioritat, tots ells asimptomàtics”. Per això, els responsables de la Conselleria han aconsellat al centre “mantenir el confinament prèviament establit i pel termini que, prudentment, s’estime convenient”.

El col·legi major ha enviat un missatge d'”absoluta normalitat i tranquil·litat” a tota la comunitat universitària, “amb la seguretat que aquest episodi servirà per a consciència a tots els ciutadans de la necessitat de guardar les normes de distància social i higiene”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =