25n
25N
25N

Rescats i desallotjaments en la zona Cantereria d'Ontinyent, "la més afectada" pel desborde del riu Clariano

L’alcalde diu que s’aprofitarà la “treva” per a intentar tornar a la normalitat però demana precaució perquè les pluges continuaran

CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS

Rescats i desallotjaments en la zona Cantereria d'Ontinyent, "la més afectada" pel desborde del riu Clariano
12/09/2019 -

Personal del Consorci de Bombers de València, en col·laboració amb l’Ajuntament i els mitjans desplegats, està centrant els seus esforços en la zona de Cantereria de la localitat d’Ontinyent, “la més afectada” per les pluges en aquests moments, ja que la baixada del riu Clariano ha fet que l’aigua arriba fins a la primera planta de les cases. Fins al moment s’han realitzat diversos rescats de persones atrapades i s’està treballant en la seguretat de la població.

L’inspector cap d’aquest cos de bombers, José Miguel Basset, ha detallat que la situació en la zona d’Ontinyent, concretament en Cantereria, està “molt afectada” pel desborde del Clariano i l’aigua arriba a les primeres plantes dels habitatges.

Ha recordat que es tracta d’un barri on majoritàriament els immobles té dues plantes, per la qual cosa en molts casos s’ha optat per confinar fins al pis més alt als habitants. A més, en el cas d’algunes cases l’estructura de les quals pot no resistir les envestides de l’aigua, s’estan instal·lant passarel·les per al desallotjament.

Basset ha remarcat que s’han desplaçat els mitjans del Consorci de Bombers i Divalterra i ara també la unitat de Forestals per a oferir els seus serveis.

Fonts del Consorci han apuntat que en el barri de Cantereria treballen bombers dels parcs d’Alzira i Xàtiva i cap de sector per a garantir la seguretat de la gent, fent els rescats pertinents si hi ha persones en vehicles atrapats i estabilitzant la situació i tallant els accessos a les zones inundades.

De moment, s’ha rescatat a una persona en un habitatge en Cantereria on s’havia després part d’un sostre i hi havia una persona atrapada per l’aigua; s’ha prestat ajuda a diverses persones en parcs i en cotxes i a un altre home en la zona de l’escorxador d’Ontinyent.

A més, al llarg de la nit i durant el matí estan rebent avisos de sanejaments i retirades d’arbres i tendals des d’altres localitats valencianes, com Silla o Gandia.

NO S’HAN REGISTRAT DANYS PERSONALS

Per part seua, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha demanat als ciutadans que tinguen màxima precaució “en una situació complicada en la qual han caigut més de 300 l/m2 en les últimes hores”. “Per sort, –ha remarcat– no s’han registrat danys personals i s’ha procedit a evacuar als veïns de Cantereria i traslladar a l’alberg Perú a aquells que necessitaven allotjament”.

El primer edil ha insistit a demanar precaució als veïns, “sobretot en un moment en el qual s’intentarà aprofitar la treva que sembla que donarà el temps va tornar a poc a poc a la normalitat”.

No obstant això, ha reiterat als veïns que no isquen de casa si no és necessari i ha advertit que “les pluges continuaran, per la qual cosa els col·legis continuaran tancats fins a una altra ordre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 14 =

lleida 2020
activem alfafar