25n
Orgull
Orgull

Els rescats en helicòpter augmenten un 15 % en la Comunitat en el primer semestre de 2021

En total, s’han coordinat 88 rescats entre l’1 de gener i el 30 de juny, 12 menys que en 2020

Els rescats en helicòpter augmenten un 15 % en la Comunitat en el primer semestre de 2021
10/07/2021 -

Els serveis en helicòpter de cerca, salvament i rescat de persones realitzats pel Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat han augmentat un 15 per cent durant el primer semestre de 2021 respecte al mateix període de l’any passat, segons dades de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

Així, s’han coordinat 88 rescats entre l’1 de gener i el 30 de juny, és a dir, 12 menys que en 2020. La major part d’aquests, 61 rescats, es van realitzar a senderistes, així com a escaladors accidentats en zones muntanyenques de la província d’Alacant, especialment al Penó d’Ifach (Calp), el Barranc de l’Infern (Vall de Laguart), el Puig Campana (Finestrat) o les serres de Bernia i Aitana.

La segona província on més rescats s’han dut a terme en els sis primers mesos de l’any ha sigut València, amb 18 actuacions, principalment en les zones de Segart, Olocau, Serra, Anna, Chulilla i Gestalgar, entre altres. Per part seua, a Castelló s’han efectuat nou rescats en els termes municipals de Vistabella, La Pobla de Benifassà, Vall d’Almonesir, Alcudia de Veo i Artana, ha precisat la Generalitat en un comunicat.

L’activació dels helicòpters de rescat en aquestes províncies s’ha realitzat per a atendre persones que s’extravien o lesionen mentre practiquen senderisme o esport en la naturalesa, especialment en zones de muntanya, durant els caps de setmana i els dies festius, expliquen des d’Emergències.

La Generalitat compta amb dos helicòpters especialitzats per a aquesta mena de serveis, l’helicòpter Victor-0 de coordinació i el Victor-1 d’Emergències. Tots dos s’activen en cas d’emergència a les províncies de València i Castelló, mentre que a la província d’Alacant és l’helicòpter Alpha 1 del Consorci de Bombers d’Alacant el que assisteix en emergències relacionades amb la cerca de persones i rescats. A més, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) compta amb dos drons i una cambra termogràfica que poden utilitzar-se en cerques de persones.

CONSELLS D’AUTOPROTECCIÓ

El Centre de Coordinació d’Emergències i el telèfon 112 GVA realitzen campanyes de sensibilització i prevenció de manera permanent a través de les seues xarxes socials, Facebook i Twitter (@GVA112), per a alertar de la necessitat que les persones que realitzen aquest tipus d’activitats en zones muntanyenques adopten les mesures necessàries per a evitar accidents o lesions que motiven l’activació dels helicòpters de rescat.

En aquest sentit, aconsella a les persones que planegen una excursió o practiquen senderisme que estudien amb anterioritat la ruta a seguir, s’informen de la meteorologia i eviten acomplir aquestes activitats sense la companyia d’altres persones. A més, quan es practique escalada, espeleologia o descens de barrancs, cal verificar abans el material.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =