25n
25N
25N

Rescaten a dos senderistes de 61 i 70 anys a 1.100 metres al Puig Campana

Rescaten a dos senderistes de 61 i 70 anys a 1.100 metres al Puig Campana
15/01/2019 -

Efectius del Consorci Provincial de Bombers, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Finestrat (Alacant) han rescatat a les 1.30 hores d’aquesta passada matinada a dos senderistes de 61 i 70 anys que es trobaven a 1.100 metres d’altura al Puig Campana.

Els dos homes, de nacionalitat holandesa, van partir entorn de les 11 hores d’aquest passat dilluns cap al Puig Campana i anaven informant del seu recorregut a un dels fills, que és policia a Holanda.

Passades les quatre de la vesprada, el fill va perdre el contacte i va començar a rastrejar la seua ubicació. Així, a les 20 hores va telefonar al 112, que va mobilitzar al grup de rescat del Consorci de Bombers.

Els efectius van localitzar als dos senderistes al voltant de la 1.30 hr de la matinada, quan es trobaven a 1.100 metres d’altura. L’operatiu va acabar al voltant de les 2.50 hores.

ALERTES EN TEMPS REAL

Per a augmentar la seguretat i la conservació al Puig Campana, l’Ajuntament de Finestrat treballa en un projecte de connectivitat per a permetre emetre alertes en temps real, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

I és que els policies i els bombers es veuen obligats a actuar en moltes ocasions en aquest punt muntanyenc per la pèrdua de senderistes, per la qual cosa el projecte tracta de dotar de wifi a les zones de la muntanya que no tenen cobertura.

Entre altres punts clau, el projecte de connectivitat del Puig Campana també engloba l’ús de drons (unitat de vigilància aèria de la policia local) per a localitzar a persones perdudes. La Policia Local de Finestrat posseeix un dron que s’ha emprat en rescats, encara que no es va poder utilitzar anit perquè els senderistes no portaven llum.

Paral·lelament, el projecte en el qual treballa l’Ajuntament també permetrà detectar augments significatius de temperatura amb cambres tèrmiques, la qual cosa serà important per a la prevenció d’incendi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dos =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa