25n
25N
25N

El rescat dels joves valencians agafa força amb el Pla Ariadna de la Generalitat i el CVJ

El Consell Valencià de la Joventut i la Generalitat treballaran amb fons europeus els problemes “reals” de la joventut valenciana

El rescat dels joves valencians agafa força amb el Pla Ariadna de la Generalitat i el CVJ
19/04/2021 -

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i la Generalitat han acordat col·laborar en l’elaboració del Pla Ariadna de rescat jove, a càrrec de fons europeus, amb l’objectiu de treballar de manera coordinada per a dissenyar propostes que incorporen la visió jove i donen una resposta “real” als problemes que enfronta aquest col·lectiu.

La Comissió Permanent del CVJ s’ha reunit aquest dilluns amb el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig. Totes dues institucions han acordat la creació d’una comissió tècnica entre el CVJ i el responsable de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de Recuperació, Juan Ángel Poyatos.

Així mateix, el CVJ també formarà part del Comissionat en Salut Mental de la Generalitat amb la intenció d'”incloure la realitat de la joventut valenciana” en aquest grup de treball i “donar resposta a un problema que afecta gran part d’aquest col·lectiu”.

La presidenta del CVJ, Cristina Martínez, ha afirmat que la joventut és el col·lectiu demogràfic “més afectat” per la crisi de la COVID-19 i, per tant, ha defensat, “ha de ser una prioritat per a les institucions públiques”.

“Gairebé el 50 per cent de la joventut valenciana va sofrir ansietat durant el confinament i un 25% encara la sofreix en la nova normalitat”, ha insistit Martínez, qui ha advocat per les polítiques públiques que “garantisquen l’accés de totes les joves als serveis d’ajuda psicològica”.

L’equip directiu del Consell Valencià de la Joventut ha aprofitat la trobada amb el cap del Consell per a traslladar les últimes dades sobre la situació de la joventut en el territori valencià i ha demanat “apostar per l’emancipació com un marc per a desenvolupar propostes en ocupació i habitatge destinades a la gent jove”.

En aquest sentit, el CVJ ha manifestat la necessitat d’abordar les polítiques de joventut “de manera transversal” en totes les àrees de treball del govern autonòmic. Així, ha proposat la creació d’un espai de treball i diàleg sobre joventut, on participen tots els actors i departaments del Consell implicats en les diferents polítiques que afecten les persones joves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 16 =