25n
25N
25N

Habitacions d'hotel gratuïtes per al personal sanitari que complisca els requisits

Els hotels destinats al descans del personal sanitari estaran disponibles a les tres províncies de la Comunitat Valenciana

Habitacions d'hotel gratuïtes per al personal sanitari que complisca els requisits
01/04/2020 -

La Generalitat Valenciana ha arribat a un acord amb el sector hoteler de la Comunitat Valenciana per a oferir les seues instal·lacions a personal sanitari valencià amb l’objectiu que dispose de llocs pròxims als hospitals de treball per a descansar entre torns o allotjar-se en ells, de manera completament gratuïta, mentre dure aquesta crisi sanitària causada per la propagació del coronavirus.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha detallat que “es disposarà d’hotels per al personal sanitari en cadascuna de les províncies de la Comunitat Valenciana, i serà el departament de cada hospital el que remeta als professionals sanitaris que el sol·liciten a cadascun d’aquests hotels amb l’objectiu d’assegurar les places per a totes les persones que el necessiten”.

I és que com ha explicat la consellera, aquests hotels, que ja estan en funcionament, es destinaran al descans del personal sanitari que complisca una sèrie de requisits. D’aquesta manera, per a accedir a aquest servei serà necessari que la persona sol·licitant convisca en el seu domicili amb persones vulnerables a la Covid-19, que el seu domicili estiga lluny de l’hospital assignat o que es necessite per a descansos puntuals per la intensificació dels torns de treball.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, apuntava que, en aquests moments, “el nostre exèrcit són els professionals de la Sanitat i, per tant, han de tindre les millors condicions per a treballar”. Per això, amb aquesta mena d’iniciatives es pretén “fer costat a tot el personal sanitari” perquè “per a aquesta batalla és primordial que tinguen la major seguretat possible”.

A més, un altre dels acords amb el sector hoteler de la Comunitat Valenciana és la posada en marxa d’hotels medicalitzats per a traslladar als pacients lleus de coronavirus que, per diferents motius, no poden realitzar un aïllament als seus respectius domicilis amb totes les garanties de seguretat i protecció. Aquests hospitals ja han començat a funcionar i, ahir, ja s’anunciava que havien començat a arribar els primers pacients a Castelló i València.

En aquests hotels medicalitzats, ha assenyalat la consellera de Sanitat, es compta amb dos torns per planta amb un metge, una infermera, un auxiliar d’infermeria, un zelador i tots els serveis i subministraments necessaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =