25n
25N
25N

Requena-Utiel crea una vintena de llocs de treball

Els quals els municipis de Requena-Utiel rebran 57.350 euros del Pla d’Ocupació de la Diputació i s’han distribuït atenent al nombre d’aturats i amb l’objectiu que puguen realitzar contractes d’almenys 3 mesos amb una jornada de 30 hores setmanals

Requena-Utiel crea una vintena de llocs de treball
03/04/2017 -

La Diputació de València ha engegat un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que en el cas de La Ribera, distribuirà, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats que té cada localitat, un total de 57.350 euros, que permetran crear al voltant d’una vintena de llocs de treball.

Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en el qual solen repuntar les xifres d’aturats”.

Per a açò, cada ajuntament comptarà amb una quantitat fixa de 1.900 euros i una altra variable, en funció del nombre d’aturats registrats, de manera que es garantisca que tots els municipis puguen contratar almenys una persona. Així, poblacions com Villargordo del Cabriel, Chera, Fuenterrobles, Caudete de las Fuentes, Venta del Moro, Camporrobles i Sinarcas, tots ells amb menys de 75 aturats, rebran entre de 2.262 i 3.081 euros. Les quantitas més grans serán per a Utiel, amb 698 personas demandants d’coupació, i Requena, amb 1.516, que rebran 12.887 i 25.764 euros, respectivament.

En total, a la comarca figuren inscrits 2.557 veïns i veïnes com a demandants, la qual cosa representa l’1,72% de l’atur acumulat a les comarques valencianes, exceptuant València ciutat. Tenint en compte la població total dels municipis de la zona, Requena-Utiel presenta un dels percentatges més baixos de desocupació per nombre d’habitants, un 6,63%.

Els fons posats a disposició dels ajuntaments per part de la Diputació de València persegueixen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d’ocupació locals en un moment d’especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes. En línia amb aquest objectiu, les contractacions, que es podien realitzar fins el passat 15 de febrer, havien de ser per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Tenint en compte els fons assignats, açò suposa en els municipis de Requena-Utiel la possibilitat de realitzar al voltant de vint  contractes.

La diputada d’Assessorament Municipal,  Conxa Garcia, ha declarat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, “de manera que aquest pla servisca no solament per ajudar a l’empleabilitat d’aquestes persones sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

 

Utilitat col·lectiva

Així, les actuacions o serveis d’interès general o social que han d’inspirar les contractacions es divideixen en tres grups: serveis d’utilitat col·lectiva, serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d’utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d’immobles, la revaloració d’espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d’aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l’energia.

En els serveis d’oci i culturals s’emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l’esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l’ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l’ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.

Per a la selecció dels treballadors, les entitats podran sol·licitar oferta d’ocupació al centre Servef que els corresponga o bé contractar a treballadors de les borses de treball que pogueren tenir constituïdes amb anterioritat a la publicació de les bases, sempre que es tracte de persones aturades, inscrites com a demandants d’ocupació en algun centre Servef de la Comunitat Valenciana i que mantinguen aquesta condició en el moment de la contractació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + huit =

museo prehistoria