caixa popular

Nemasa repartix en una setmana 1.000 botelles perquè els amos de gossos puguen netejar les orines dels carrers

Els propietaris que tinguen inscrita a la seua mascota en el cens caní poden arreplegar gratuïtament la seua botella d’aigua, plegable i reutilitzable, en les oficines de l’empresa pública

Nemasa repartix en una setmana 1.000 botelles perquè els amos de gossos puguen netejar les orines dels carrers
20/02/2018 -

Fa uns dies, la portaveu del govern municipal i regidora de Medi ambient de Mislata, Mª Luisa Martínez Mora, va enviar una carta als 2.645 propietaris i propietàries de mascotes inscrites en el cens municipal, per a comunicar-los el llançament d’una nova campanya municipal de conscienciació ciutadana i demanar-los la seua col·laboració. La iniciativa consistix en el repartiment gratuït d’unes botelles d’aigua amb les quals el Consistori pretén reduir les olors que provoquen les orines de les mascotes en la via pública.

I com ja ocorreguera amb el projecte de l’ADN caní, la resposta dels propietaris de mascotes està sent més que satisfactòria. Només durant la primera setmana, des del dilluns 12 al dissabte 17 de febrer, Nemasa ha repartit més d’1.000 unitats d’estes botelles plegables i reutilitzables. Per a Martínez Mora, el gran acolliment que està tenint esta campanya demostra, una vegada més, “que els amos dels gossos estan molt conscienciats amb este assumpte i que són els primers interessats a mantindre el nostre entorn urbà en les millors condicions”. Encara que Nemasa seguirà repartint ampolletes durant les pròximes setmanes, la fulgurant arrencada de la campanya fa presagiar la consecució de l’objectiu: “que a Mislata, el simple gest de portar l’ampolleta d’aigua durant els passejos dels animals, es convertisca en un costum”, explica la portaveu.

En 2017 l’Ajuntament de Mislata va decidir plantar-li cara al problema dels excrements de gos en la via pública amb el projecte de l’ADN caní, un sistema pioner que posteriorment va ser imitat en moltes localitats valencianes. Ara, en este 2018, l’objectiu se centra en les orines de les mascotes. Per a facilitar el compliment de l’ordenança municipal, l’empresa pública Nemasa està distribuint gratuïtament botelles de plàstic perquè els propietaris puguen abocar aigua sobre les miccions que els animals dipositen sobre voreres, embornals i pipicans.

Ara del que es tracta és que este simple gest, que l’ordenança qualifica com a “comportament cívic per a garantir la salubritat pública”, siga un hàbit generalitzat entre els propietaris de mascotes de Mislata.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − catorze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris