caixa popular

Reorganització de la Policia Local de València

Reorganització de la Policia Local de València
22/06/2017 -

La reorganització de la Policia Local de València permetrà disposar d’un nombre major d’agents en els carrers, amb una labor dirigida a transformar la realitat per a millorar la convivència i la seguretat de la ciutadania. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha donat a conéixer hui els detalls d’aquesta reorganització del cos local de seguretat, que suposa una racionalització dels recursos per a adaptar-los a les necessitats dels veïns i les veïnes.

“Millors resultats amb pràcticament els mateixos mitjans”. Aquest és l’objectiu de l’acció mampresa en el si de la Policia Local, que pateix la minva d’agents per la falta de nous ingressos en els últims 11 anys, tal com ha lamentat Menguzzato. A pesar que aquest mateix any està prevista la incorporació de 33 nous funcionaris del cos, “és una millora, però no és prou per a les necessitats reals”.

Menguzzato ha donat a conéixer amb detall la nova estructura policial, que s’ha realitzat amb la mirada posada en la nova Ordenança de convivència, que s’està elaborant i que s’espera que estiga aprovada a fi d’any; i des de l’experiència de la mateixa Policia, que identifica els problemes de convivència com els principals en la ciutat de València.

Per això, la nova organització inclourà una nova unitat especialitzada: la Unitat de Convivència i Seguretat, UCOS, centrada específicament en labors de mediació, actuació directa en els conflictes, patrulla nocturna… I, així mateix, es redissenyen els àmbits d’acció de les unitats de districte, que incorporen una nova unitat: l’Octava.

En conjunt, la remodelació suposa que el nombre d’agents en els carrers durant el dia passarà de 277 a 366, i de 78 a 98 a les nits, i a més, es crea una nova Divisió de Seguretat Viària. El nou esquema implica la desaparició del GOES i la creació de la nova Unitat de Convivència i Seguretat, UCOS, dotada amb 118 persones específicament en l’entorn de la nit.

Així mateix, es reforça la Unitat de Protecció Mediambiental que, entre altres funcions, patrullarà amb bicicleta pels espais verds. Aquesta unitat especialitzada s’afig a les dues que ja existien: el Grup Gamma (especialitzat en els casos violència contra les dones) i el Grup X4 (que presta atenció a les persones sense sostre).


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats