caixa popular

Més persones en risc d'exclusió social podran beneficiar-se de la nova Renda Valenciana d'Inclusió

Més persones en risc d'exclusió social podran beneficiar-se de la nova Renda Valenciana d'Inclusió
10/05/2018 -

La nova Renda Valenciana d’Inclusió és un model pioner que aspira a triplicar la població titular i beneficiària de l’anterior renda garantida, mitjançant el reconeixement del dret a una cobertura única per a famílies sense ingressos. Aquesta nova norma, a diferència de la seua predecessora, engloba totes les prestacions en una i redueix notablement la burocràcia.

Segons afirma el regidor de Benestar Social, Carles Silla “Aquesta llei té caràcter indefinit, per tant, millorarà la vida de les persones que a escala social són més vulnerables, que és el que pretén el Govern valencià garantint recursos econòmics perquè tota la ciutadania tinga les mateixes oportunitats”.

On es pot tramitar?

Ho farà el mateix Ajuntament, a través del departament de Serveis Socials. Una de les novetats destacades d’aquesta renda és que l’Administració Local és la competent de registrar i instruir els expedients.

Què passa si sóc titular de l’anterior renda?

Totes les persones que sol·liciten ajuda i complisquen les condicions seran titulars de la nova Renda Valenciana d’Inclusió. Aquest nou model conviurà durant sis mesos amb l’anterior, els titulars del qual, en caducar i al moment de renovar-la, passaran també al nou.

Quines són les dues modalitats que entren en vigor?

La primera modalitat que s’ha engegat és la renda d’inclusió social, que incorpora un acord d’inclusió voluntari entre la persona usuària i els Serveis Socials per realitzar un itinerari d’inserció laboral. La quantia d’aquesta modalitat es calcula en referència al salari mínim interprofessional i pot afegir-se a ella un 25% per pagar el lloguer o la hipoteca de l’habitatge. Les taules de quanties reflecteixen que aquesta renda oscil·larà entre 515,30 euros mensuals per a una sola persona i 809,40 euros per a una família de sis o més membres. Si se li afegeix el 25% per l’habitatge, la renda oscil·larà entre els 643,9 euros a una sola persona i els 1.011,8 euros per a una família de sis membres o més.

La segona modalitat, subsidiària de l’anterior, és la renda de garantia d’ingressos mínims, els titulars dels quals no subscriuen l’acord d’inclusió social. Les quantitats d’aquesta ajuda són inferiors i van de 257,5 euros (321,9 amb el 25% d’habitatge) per a una única beneficiària, a 404,7 euros (505,9 amb el plus d’habitatge) per a una família de sis o més membres.

Qui pot sol·licitar-la al nostre Ajuntament?

-Persones majors de 25 anys.
-Residents i empadronats/as a Picassent durant els últims 12 mesos o haver residit 5 dels 10 últims anys a la Comunitat Valenciana.
-Trobar-se en situació d’exclusió social o risc d’exclusió.
-No tindre ingressos superiors a la Renda Valenciana d’Inclusió.

Per a més informació cal demanar cita prèvia al telèfon 96 122 20 18 o al Centre de Convivència, carrer Pintor Segrelles, 26.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris