La renda valenciana d'inclusió beneficia a 26.201 persones en la Comunitat Valenciana

Guardar

Vista panoràmica de València
Vista panoràmica de València

La renda valenciana d'inclusió social beneficia a un total de 26.201 persones, ha destacat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha subratllat que aquesta ajuda es manté mentre la situació de vulnerabilitat en la qual viuen aquestes persones persistisca.

La renda valenciana d'inclusió va entrar en vigor l'abril de 2018, amb l'objectiu d'"oferir una resposta digna i de justícia a les realitats de carència, de vulnerabilitat i precarització que han produït un alarmant increment de l'exclusió social i un afebliment de la cohesió social en la Comunitat Valenciana", ha assenyalat Oltra en un comunicat.

Oltra ha explicat que, amb aquest objectiu, es van flexibilitzar els requisits per a poder sol·licitar-la, reduint a un any l'obligació d'estar empadronat en la Comunitat Valenciana, exigint únicament la residència efectiva i ampliant l'edat per a poder sol·licitar-la als 18 anys, alhora que es va eliminar el límit d'edat per a percebre-la.

El balanç de l'aplicació d'aquesta ajuda evidencia que dues de cada tres persones que sol·liciten la renda són dones, la qual cosa en opinió de la vicepresidenta ve a confirmar que la pobresa "té rostre de dona". En aquest sentit, ha assenyalat que moltes de les famílies més empobrides són monoparentals i estan encapçalades per una dona.

"El Consell del Botànic", ha reivindicat, "és conscient d'aquesta realitat i per això ha impulsat mesures com un nou decret de famílies monoparentals, que equipara els beneficis d'aquestes a les quals gaudeixen de les famílies nombroses, i ajudes directes com la renda valenciana d'inclusió, de la qual el 66,24% dels titulars són dones", ha indicat.

Respecte al perfil dels principals sol·licitants de la renda, la vicepresidenta també ha apuntat que tres de cada quatre són de nacionalitat espanyola, la qual cosa representa un 76,51%, enfront del 23,49% que vénen d'altres països.

Així mateix, la majoria compta amb entre 41 i 64 anys, i hi ha un percentatge del voltant del tres per cent que tenen menys de 25 anys, un col·lectiu que abans no podia sol·licitar aquest tipus d'ajudes.

Oltra ha assenyalat que un altre dels "grans beneficis" que té la renda valenciana d'inclusió és que unifica en una única subvenció totes les ajudes que puga necessitar una persona o una unitat familiar en situació d'exclusió social, entre els quals ha citat les escolars, les sanitàries i també les habitacionals i energètiques.

Així, una persona beneficiària de la renda valenciana d'inclusió té accés directe a les beques educatives per a l'ensenyament no obligatori les ajudes a menjadors escolars, i compta amb un percentatge, sobre la quantitat inicial, perquè les persones beneficiàries puguen fer front al pagament del lloguer o de la hipoteca, així com del rebut de l'aigua, la llum o el gas.

En aquest sentit, ha indicat que només el 9,99% de les rendes que s'han sol·licitat des de l'entrada en vigor de l'ajuda no compten amb cap complement, mentre que prop del 20% tenen el complement d'habitatge, i el 71,04% el de caràcter energètic.

"Unificant les ajudes evitem que les famílies en situació d'exclusió social hagen de passar més temps anant de finestreta en finestreta completant impresos per a demanar subvencions, que dedicant temps a poder reconstruir el seu itinerari de vida", ha manifestat la vicepresidenta, qui ha indicat que en aquests moments la quantia mitjana de la renda valenciana d'inclusió ascendeix a 685,9 euros.

Oltra ha incidit en el compromís del Consell a "rescatar" a aquelles persones que es troben en una situació de major vulnerabilitat i, en aquest sentit, ha apuntat que des que va entrar en vigor la renda valenciana d'inclusió, la inversió del Govern valencià ha sigut de 69,7 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats