25n
25N
25N

La renda dels agricultors i ramaders valencians està encara un 27% per davall del SMI aprovat

La renda dels agricultors i ramaders valencians està encara un 27% per davall del SMI aprovat
28/01/2020 -

La renda dels agricultors i ramaders valencians està encara un 27% per davall de la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) aprovat, segons ha assenyalat La Unió en un comunicat.

En concret, els rendiments agraris mitjans declarats pels professionals del sector -aquells les rendes agràries dels quals superen el 75% de les seues rendes totals- aconseguirien en la Comunitat Valenciana els 9.731 euros de mitjana durant els últims quatre anys disponibles, per la qual cosa se situarien un 27% per davall del salari mínim interprofessional de 13.300 euros bruts anuals establit per a 2020.

Així, els rendiments agraris dels professionals de la Comunitat Valenciana “no sols no aconsegueixen l’SMI acordat, sinó que no arriben el salari mínim de 2020 ni tenint en compte els rendiments agraris declarats i les rendes procedents d’altres activitats”.

Davant aquesta situació, La Unió, a través de la seua organització estatal Unió d’Unions, exigirà al nou Govern la implementació de mesures efectives que garantisquen unes rendes dignes a tots els agricultors i ramaders professionals en l’àmbit estatal.

“Resulta realment complicat pagar salaris mínims als quals tenen ingressos inferiors a aquest, com ocorre en aquest sector”, afirmen des de l’organització. Sobre aquest tema, han assenyalat que cal tindre en compte, a més, que aqueixos costos en la immensa majoria dels casos “no es poden traslladar al següent escaló de la cadena, ja que ni hi ha preus mínims per als productes agraris que garantisquen almenys els costos de producció ni existeix suficient rendibilitat en determinats sectors productius per a assumir-los”, afigen.

Així mateix, ha considerat “cridaner” que la patronal i els sindicats acorden amb el Govern la nova pujada del nivell del Salari Mínim Interprofessional, i que les seues filials en el camp, ASAJA (CEOE) i UPA (UGT), es mostren “crítiques” amb les conseqüències de la seua aplicació fins al punt de qualificar-lo d'”inassumible”, ja que “no es pot promoure una cosa i estar en contra de les seues conseqüències alhora”.

Així, han explicat que perquè es puga materialitzar aquesta proposta de pujada d’SMI plantejada, els preus que perceben els agricultors i ramaders “haurien de ser molt més alts per a aconseguir rendibilitat”.

En aqueix sentit, reclamarà una revisió fiscal del sistema de mòduls que contemple tant la pujada actual de l’SMI com l’actualització automàtica quan es produïsquen les previstes per als pròxims anys, amb l’objectiu que es tinguen en compte uns marges reals per a cada activitat agrària i ramadera i s’aplique una fiscalitat “justa” per al sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − nou =