25n
25N
25N

El Consell renova les ajudes destinades a compensar el copagament farmacèutic i ortoprotètic

El Consell renova les ajudes destinades a compensar el copagament farmacèutic i ortoprotètic
21/12/2018 -

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret per a renovar les ajudes directes que eliminen el copagament farmacèutic i ortoprotètic per a persones pensionistes amb rendes baixes, persones amb diversitat funcional, persones menors d’edat, persones en situació de desocupació i famílies monoparentals.

Sobre aquest tema, el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha assenyalat, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que el Govern valencià està “desenvolupant una política clara de recuperació i ampliació de drets en matèria sanitària”.

Per això, s’han publicat diferents decrets que estableixen l’aprovació de bases per a la concessió d’ajudes directes destinades a compensar despeses relacionades amb la protecció de la salut durant els exercicis pressupostaris de 2016, 2017 i 2018.

Els col·lectius beneficiaris han sigut pensionistes amb rendes baixes, persones amb diversitat funcional, menors amb renda baixa, així com menors no registrats ni autoritzats a residir a Espanya, persones en situació de desocupació i el col·lectiu de famílies monoparentals.

Alcaraz ha destacat que des de la seua creació, les ajudes al copagament farmacèutic i ortoprotètic han tingut “un efecte positiu” sobre l’adherència al tractament en la població subvencionada, en descendir tant el nombre de tractaments abandonats com el nombre de tractaments no iniciats.

PERSONES BENEFICIADES

Així, per a les persones pensionistes amb rendes baixes, es constata la reducció en la taxa de tractaments abandonats en 2018 de quasi el 40%. Per als pensionistes es destinarà una ajuda de 41.475.330 euros en el pròxim exercici.

Per a les persones amb diversitat funcional, els efectes de les ajudes al copagament han suposat que es reduïsca l’abandó de tractaments farmacològics en 94.474 casos (-2,7% en menors i -33,26% en adults) en el període comprés entre gener i setembre de 2018 respecte al mateix període de 2015.

Així mateix, el nombre de tractaments no iniciats també s’ha reduït en un 16,35% respecte al mateix període de 2016, la qual cosa significa que s’han iniciat 949 tractaments més. Aquestes ajudes disposaran d’una dotació econòmica de 8.256.250 euros.

En l’actualitat i després de l’aplicació de l’esmentat decret, 107.982 persones amb diversitat funcional s’han beneficiat d’aquestes ajudes, un 54% dones i un 46% homes.

D’altra banda, per als menors d’edat, els efectes de les ajudes al copagament, des de gener a setembre de 2018 ha suposat una reducció d’un 2,3% en abandó de tractaments, és a dir, 311 tractaments. A més, el nombre de tractaments no iniciats també s’ha reduït en un 5,3% en la comparativa del mateix període de 2016. Per a aquest col·lectiu es destinarà un total de 8.000.000 d’euros.

Respecte a les persones en situació de desocupació, el Consell va aprovar l’abril passat el decret que incloïa a aquest grup de persones en les ajudes. Les ajudes previstes per a aturats ascendeixen als 10.000.000 d’euros.

Finalment, s’inclou també a les famílies monoparentals que seran beneficiàries de les ajudes en 2019. El pressupost per a les mateixes ascendeix fins als 5.000.000 d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tretze =

CCCC
torrent