25n
25N
25N

"Dues sales completament renovades": El Palau aprofita per fer 'reforma' després dels despreniments

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha assenyalat que actualitzaran al Segle XXI” el Palau, encara que assegura que encara no poden concretar terminis

"Dues sales completament renovades": El Palau aprofita per fer 'reforma' després dels despreniments
24/07/2019 -

“L’obra podria consistir a substituir les fustes que s’han deteriorat, però volem anar a més. Ja que ens posem, renovarem les sales”. Així resumia Glòria Tello, regidora de patrimoni i Recursos Culturals, la intervenció que es farà en el Palau de la Música després de la caiguda de part del sostre de la Sala Rodrigo, a la fi del mes passat. Es proposar renovar “tot el sistema de climatització”, canviar butaques i millorar les instal·lacions no solament de la sala afectada, també de la Sala Iturbi.

La regidora, acompanyada del director del Palau, Vicent Ros, ha assenyalat el que la causa del despreniment ja està totalment clara: hi ha una clara “deterioració” de la fusta que se situa davall de la canalització de l’aire condicionat. “És alguna cosa que hui dia, probablement, no es faria… Però fa 32 anys es va dissenyar així. La fusta que estava davall dels conductes es degrada més del normal”.

Per a procedir amb l’arranjament del lloc, des de l’Ajuntament de València han contactat amb l’estudi de l’arquitecte -els seus hereus-, i ara un equip municipal està “redactant els plecs i terminis” per a convocar la licitació. No és no obstant això, com s’ha assenyalat, una simple reparació de les fustes.

Tello ha assenyalat que, com van confirmar des de l’estudi d’arquitectura, “el disseny és exactament el mateix a la Sala Rodrigo i Iturbi” sobre l’automatització. “Jo el que vaig dir és: ‘Algú em pot fer un informe que em garantisca que a la sala de dalt no passarà el mateix?’. I em van dir que no, no perquè vaja a segur, però és el mateix sistema. Pot passar no solament en aquesta sala, sinó en qualsevol dels altres auditoris que es van construir en aqueixa època pels mateixos arquitectes”, relata la regidora.

“Completament renovades”

Sala Iturbi

La també Presidenta del Palau de la Música assenyala que “millor prevenir”, per la qual cosa van decidir “anar a màxims i traure d’això la part positiva“. Aprofitaran per a fer una renovació completa de les sales, amb millores com els panells acústics. Atés que hauran d’alçar el sòl per a instal·lar el nou sistema de climatització, aprofitaran també per a actualitzar les butaques: “Farem dues sales completament renovades, en la línia de reconéixer aquest edifici, que és molt important a la ciutat”.

Tant Tello com Ros han assenyalat que els treballadors “no han de preocupar-se” i les acusacions “falses” que han arribat des de l’oposició: els treballadors aniran allà on facen falta amb les reubicacions de la programació: “Anirem amb els nostres empleats“.

Respecte al temps que estarà en obres el nou Palau, cap dels dos representants han volgut concretar. Assenyalen que, una vegada els tècnics de l’ajuntament hagen redactat el temps i terminis, podran ser més concrets: “Jo espere que dues o tres setmanes després d’estiu se sàpia… Però no vull comprometre als meus companys, no ho sé“.

“Si s’acaba abans, millor”

De moment, asseguren, ja han pogut reubicar el 60% de tota la programació, esperen poder fer-ho amb la resta i res s’ha cancel·lat. No obstant això, una vegada el calendari estiga acabat, s’informarà a tots els abonats perquè decidisquen si conservar el seu abonament o llevar d’aquest algun dels concerts, donat el canvi d’escenari, i “se li retornarà la part proporcional“. No descarten, fins i tot, llançar nous abonaments per a tots els concerts, “per exemple, que es facen en una nova ubicació”.

Els temps, insisteixen, són una incertesa. Per si de cas, no obstant això, es plantegen la programació de 2020-2021 com si no estiguera disponible: “traslladem la temporada al complet perquè pensem que és millor treballar amb aqueixos marges… I si s’acaba abans, millor“, ha conclòs Ros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 8 =