25n
Orgull
Orgull

La renovació de la flota de l'EMT reduirà la contaminació ambiental i acústica de la ciutat

El juliol de 2021, més de la meitat de la flota de l’EMT estarà renovada i amb una clara aposta per la tecnologia híbrida

La renovació de la flota de l'EMT reduirà la contaminació ambiental i acústica de la ciutat
05/09/2019 -

La flota de l’EMT està en procés de renovació per a adaptar-se al nou model de mobilitat sostenible que s’està impulsant a la ciutat de València. I és que si des de 2011 a 2015 només es van comprar 2 autobusos, de 2015 a 2019, ja s’han comprat un total de 176 autobusos – 138 híbrids, 2 elèctrics i 36 dièsels Euro VI -. Així i tot, la renovació no es deté i, en els pròxims anys, més vehicles sostenibles formaran part de la flota d’autobusos de l’EMT.

En aquest sentit, el mes de juliol passat, el Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports aprovava la compra de 150 autobusos, que començaran a entrar en funcionament a partir de 2020 o 2021. De fet, tal com es va informar, els 35 primers autobusos arribaran durant el primer semestre de 2020, mentre que la resta arribaran setmanalment fins a mitjan 2021.

D’aquesta manera, es preveu que, el juliol de 2021, no solament l’edat mitjana de la flota passe dels 13 anys que tenia en 2015 als 7,5 anys, sinó que, en eixa data, l’EMT haurà renovat més de la meitat de la seua flota amb una clara aposta per la tecnologia híbrida, que suposarà un important benefici per a la qualitat ambiental de la ciutat.

“Veníem d’un passat on no es compraven autobusos, i teníem una flota envellida i molt contaminant. Ara, amb aquesta adquisició, l’emissió de gasos contaminants es reduirà en un 30%”, explicava llavors el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi. Una idea que també comparteix l’alcalde de València, Joan Ribó, que es mostrava satisfet amb aquest avanç, ja que, com apuntava, “deixarem d’emetre en l’atmosfera més de 4.000.000 kg de CO2, però també reduirem la contaminació acústica dels autobusos en més d’un 50%”.

L’EMT continua agafant impuls per a avançar cap a la sostenibilitat. Per això, en la Setmana de la Mobilitat, que se celebrarà, a València, del 16 al 22 de setembre, l’Empresa Municipal de Transports tindrà un paper protagonista en el ja famós concurs de “Dibuixa la teua EMT”, al qual es presenten centenars de xiquets i xiquetes de la ciutat.

Així, de tots els dibuixos presentats, es triarà el que “millor represente l’esperit de la mobilitat sostenible”, ha explicat Grezzi durant la presentació d’aquesta iniciativa. El dibuix guanyador es plasmarà en un dels autobusos de l’EMT.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dos =