25n
25N
25N

Bankia i l'Ivie renoven l'acord per a analitzar la competitivitat de les empreses a través de l'Observatori GECE

Bankia i l'Ivie renoven l'acord per a analitzar la competitivitat de les empreses a través de l'Observatori GECE
03/06/2019 -

Bankia i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie) han renovat el seu acord de col·laboració per a elaborar dos nous informes de l’Observatori sobre Govern, Estratègia i Competitivitat de les Empreses (GECE), una eina que permet estudiar els nivells de competitivitat de les empreses de la Comunitat Valenciana, així com els factors i causes internes que contribueixen a aquesta.

En l’acte de la signatura d’aquest nou acord, que suposa l’ampliació fins a 2020 de l’activitat de l’Observatori, han participat la directora gerent de l’Ivie, Pilar Chorén; el director adjunt de l’Ivie, Joaquín Maudos; el coordinador de l’Observatori GECE, Alejandro Escribá; i per part de Bankia, el director corporatiu de Negoci d’Empreses en Comunitat Valenciana i Murcia, Carlos Aguilera; i el director Comercial de Negoci d’Empreses en Comunitat Valenciana i Murcia, Fidel Mayor.

El director corporatiu de Negoci d’Empreses en Comunitat Valenciana i Murcia ha subratllat “la importància que té per a Bankia acompanyar, al costat de l’Ivie, a les empreses de la Comunitat Valenciana en la millora de la seua competitivitat”. “Conéixer les característiques del teixit empresarial, independentment de la seua grandària i de si són o no familiars, permet a les empreses de les tres províncies prendre decisions en el seu afany de millora constant”, ha apuntat Aguilera.

Per part seua, l’investigador de l’Ivie i coordinador de l’estudi, Alejandro Escribá, ha destacat que “l’Observatori GECE constitueix una nova filosofia de col·laboració entre les empreses i l’àmbit de la investigació, que permet generar valor per a les empreses participants, al mateix temps que contribueix a la millora del coneixement científic existent sobre els factors que ajuden a millorar els nivells de competitivitat empresarial”.

Durant el seu primer any d’activitat, l’Observatori GECE ha elaborat tres informes amplis i tres documents divulgatius més reduïts (denominats ‘Claus de competitivitat’).

En ells s’han analitzat, entre altres aspectes, la caracterització del teixit empresarial i l’estudi de la seua competitivitat, les diferències en estructures de propietat i els òrgans de govern utilitzats per les empreses valencianes, així com els seus perfils d’internacionalització.

La informació s’ha facilitat per al conjunt de les empreses valencianes, però també s’aporta la comparativa amb la mitjana nacional i la distinció per grandàries, així com entre empreses familiars i no familiars.

L’Observatori GECE, sorgit del conveni de col·laboració que Bankia i l’Ivie van subscriure el novembre de 2017, pretén convertir-se en una plataforma per a generar i compartir coneixement empresarial que permeta conéixer millor quins aspectes contribueixen a la millora de la competitivitat del teixit productiu valencià.

Per a això, a més de la informació que obté a través de les bases de dades disponibles, l’Observatori GECE ha constituït un panell d’empreses que aporten les seues dades de primera mà. Aquestes empreses obtenen a canvi, de forma gratuïta, informes personalitzats que els permeten conéixer la seua posició competitiva entre el conjunt d’empreses de la Comunitat Valenciana i espanyoles, així com comparar les seues característiques amb grups de referència. De moment, s’han unit a aquest panell més de 50 companyies.

Per a aquest nou període de l’Observatori GECE s’ha programat la difusió de dos nous informes i tres documents ‘Clau’, que oferiran una comparativa de l’evolució dels nivells de competitivitat de les empreses valencianes en els anys recents; així com un estudi comparat de la competitivitat per sectors i per regions espanyoles.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 7 =

premios go valencia
premios go valencia
ficcions 2019-2020