25n
25N
25N

La fiscal Susana Gisbert llança un missatge esperançador a les dones amb la seua antologia 'Remos de plomo'

L’acte de presentació se celebra aquest dilluns en el Casino d’Agricultura de València

La fiscal Susana Gisbert llança un missatge esperançador a les dones amb la seua antologia 'Remos de plomo'

La fiscal especialitzada en violència de gènere i escriptora Susana Gisbert ha presentat este dilluns ‘Remos de plomo’, una antologia de relats en la qual llança un “missatge d’esperança” a les dones que l’autora considera ara “més necessari que mai”.

Gisbert ha assenyalat que aquesta obra continua en la línia de la seua altra antologia ‘Mar de lija’ i, per mitjà del relat i la ficció, aborda “temes de dona” com la violència de gènere o la discriminació, a més d’altres qüestions de rerefons social com la memòria històrica. En ella, autora recull alguns dels seus relats reconeguts en diferents premis literaris i uns altres totalment inèdits.

Així ho ha explicat la també portaveu de la Fiscalia Provincial de València, que amb ‘Remos de plomo’ signa la seua segona antologia de relats en solitari després de ‘Mar de lija’ en 2016. També és el tercer dels seus llibres de ficció, ja que en 2017 va publicar la novel·la ‘Descontando hasta cinco’.

La fiscal ha comentat que en el llibre es plasma el seu gust per la literatura i la seua permanent intenció de transmetre un missatge. “He buscat llançar un missatge d’esperança perquè ara és més necessari que mai, t’ho demana el cos”, ha apuntat Gisbert, que així mateix ha indicat que per a això ha evitat els “canals habituals”: “la ficció és el millor canal per arribar al públic”.

En aquest sentit, l’autora afirma que “hi ha molta gent que mai es llegiria un assaig” però que, “mitjançant la ficció, es pot aconseguir que la lectora passada una bona estona i pense”. “Si aconsegueixes entretenir i enganxar i fer pensar a la gent millor encara”, afegeix.

Il·lustracions i pròleg d’avantguarda

‘Remos de plomo’ està editada per El taló d’Aquil·les, que inicia amb ella la seua col·lecció de narrativa. La il·lustració de la portada ha estat realitzada pel fotògraf valencià Vicente Greus, que ja va elaborar les de la seua altra novel·la ‘Descontando hasta cinco’.

El pròleg és fruit de la ploma de l’escriptora i comunicadora Fani Grande, que descriu el llibre de Gisbert com un passatge en el qual “les paraules ens porten per diferents camins narratius i ens van guiant per cada relat, per construir les històries que ens expliquen com a societat“.

Grande sosté que l’obra “obre un camí narratiu amb infinites possibilitats, fils, trames, situacions, inicis i finals. Igual que la violència de gènere enraiga en múltiples factors i cap l’explicaria per si mateix, el llibre de Susana aprofundeix en tots i cadascun d’ells i ens posa a veure tot allò que, potser, únicament havíem mirat fins llavors”.

L’autora

Susana Gisbert és fiscal especialitzada en violència de gènere, portaveu de la Fiscalia Provincial de València i escriptora. Llicenciada en Dret per la Universitat de València en 1989 i fiscal des de 1992. Va començar com a fiscal en matèria penal i de protecció de menors en la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Castelló en 1993.

De 1993 a 2008, va exercir el càrrec de Fiscal del Tribunal Superior de Justícia de València adscrita primer a Gandia i després a València, pertanyent a la secció de Violència sobre la dona i les seccions especials de Jurado, Víctimes del Delicte i Delictes tecnològics.

És una lletrada que defensa la perspectiva de gènere i una de les grans referents del feminisme espanyol, amb presència en els principals mitjans de comunicació espanyols.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − huit =

caixaontinyent
paterna