25n
25N
25N

Remodelacions d'espais verds a Quatre Carreres i Pla del Real

Remodelacions d'espais verds a Quatre Carreres i Pla del Real
05/10/2017 -

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València està immersa en la renovació i remodelació de dues zones verdes en Quatre Carreres i en Pla del Real, situades en els carrers Pepita Samper i Bèlgica, respectivament. Es tracta de dos projectes votats per la ciutadania en la iniciativa del Govern de la Nau dels pressupostos participatius.

En el cas de la zona verda del carrer Pepita Samper, la parcel·la a enjardinar té una superfície de 812,85 metres quadrats, tots ells de titularitat municipal. És un espai acotat per quatre voreres, i l’obra preveu que el parc s’estenga al llarg de tot el carrer de Pepita Samper en els anys pròxims, de forma que acollirà 4.317,78 metres quadrats.

La intervenció crea un jardí per a ser viscut per persones de qualsevol edat. “El nou parc ha de donar servici tant com un nou espai perquè tots els xiquets i xiquetes puguen moure’s i jugar, com respondre a les necessitats de gent més major que vulga passar la vesprada tranquil·lament en aquest espai”, ha dit pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins.

En relació a la vegetació, es conserven sis moreres (Morus Alba) que es troben en bon estat i formaran part dels elements fonamentals productors d’ombra. A més a més, les zones d’arbusts salvatges es presenten com a teló de fons i creació d’un paisatge endins de la ciutat.

Pel que fa a la zona verda situada en el carrer Bèlgica (travessera a l’avinguda d’Aragó), la parcel·la a enjardinar té una superfície de 457,28 metres quadrats, tots ells de titularitat municipal.

El jardí ara existent és un massís verd de forma rectangular que conté diverses palmeres d’interés i altres especies tant d’arbres com arbustives junt amb una pradera. La parcel·la està vallada i no es permet l’accés a cap persona ni animal.

“L’actuació que estem fent consisteix en obrir aquesta zona, que actualment compta amb un ús purament contemplatiu, als ciutadans i ciutadanes. Així es respon a les peticions dels veïns que són l’obertura d’aquest parc per a donar-li un valor afegit amb la formalització d’un parc infantil”, ha dit Soriano.

La regidora ha explicat que l’obra de Pepita Samper està adjudicada a l’empresa Pavasal, mentre que la corresponent al carrer Bèlgica s’ha adjudicat a l’empresa Vivers Centre Verd. En els dos casos –com en la majoria dels projectes de remodelació de zones verdes corresponents als pressupostos participatius que té en marxa la regidoria per tota la ciutat- es tracta de xicotetes actuacions de remodelació d’aquests espais, proposades pels veïns i veïnes.

La regidora també ha explicat que la tramitació per a l’adequació d’aquestes zones verdes s’ha prolongat durant el temps necessari per a comptar amb totes les garanties de conformitat de la fiscalització per part de la intervenció general municipal, en tots els casos.

Soriano ha destacat “la importància d’avançar en la renovació i millora dels espais verds repartits pels barris de València, donat que molts espais necessiten treballs de manteniment importants, una tasca que estem impulsant de manera decidida des del Govern de la Nau, un govern molt conscienciat en matèria de sostenibilitat i polítiques verdes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − sis =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell