caixa popular

Comença al setembre la remodelació integral de la plaça principal de Benifaraig

Comença al setembre la remodelació integral de la plaça principal de Benifaraig
24/08/2017 -

La remodelació integral de la plaça d’El Greco, plaça principal del poble de Benifaraig, començarà la primera quinzena de setembre. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha anunciat aquest matí que comptarà amb un espai central en el qual es desenvoluparan les activitats de joc infantil.

Pilar Soriano ha afirmat que “la remodelació de la plaça canviarà aquesta situació, una mica antiquada, amb la intenció d’incrementar la presència de persones a la plaça que puguen gaudir d’aquest espai central de Benifaraig. Es tracta de fer una actuació més d’acord amb les noves tendències urbanístiques”.

Mantenint les dimensions necessàries per a la circulació de trànsit rodat del nucli històric de Benifaraig, es configura el perímetre de la plaça aportant-li la màxima superfície possible. És important destacar que es crea una barrera vegetal entre la calçada i la plaça per a limitar-la i proporcionar-li ombra. A més, respectant l’arbrat de més dimensió existent, es deixa lliure el pas de l’església des del carrer de Massamagrell creant un espai central en el qual tindran lloc les activitats infantils.

Soriano ha dit que “l’arbrat de la plaça es complementa amb lledoners (Celtis australis) per a proporcionar ombra a la zona central i, d’aquesta manera, convidar la ciutadania a gaudir de la seua plaça. Tractant l’espai públic com un jardí xicotet, es disposen les diferents espècies arbòries a la zona oest i en la jardinera longitudinal als peus de l’arbrat que ja hi ha actualment a la plaça”.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Pavasal per un valor de 60.467,90 euros. Pel que fa a la superfície total de jardí, serà de 392,18 metres quadrats i s’executarà en un mes.

La regidora de Parcs i Jardins, ha recordat “l’aposta del Govern de la Nau per dos temes molt clars. D’una banda, per a fer de la ciutat de València una ciutat que aposta fermament pel medi ambient i per ser una urbs verda que només enguany plantarà més de mil arbres, i d’altra banda l’aposta decidida per a dur les inversions també als pobles de València”.

La font principal situada al centre de la mateixa plaça es respecta en aquest projecte. La plaça actualment està destinada a l’ús d’aparcament de vehicles i al trànsit rodat. La part per a vianants es redueix a les voreres perimetrals dels habitatges i l’església, deixant aïllada la font central a manera de rotonda.

En aquesta plaça se situa l’església de Santa Maria Magdalena, del segle XVII, i l’edifici de l’alcaldia de Benifaraig. La façana de l’església de Santa Maria Magdalena és de rajola, com el campanar de tres cossos que té adjunt. Aquesta única façana, juntament amb el campanar, donen a la plaça i són un patrimoni que dota de caràcter històric aquest projecte de remodelació.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris