25n
Orgull
Orgull

La remodelació del parc de l'Oest està pràcticament conclosa

La remodelació del parc de l'Oest està pràcticament conclosa
07/06/2021 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha visitat aquest matí les obres de remodelació de l’esplanada del Parc de l’Oest, que estan ja pràcticament concloses. Campillo ha recorregut la zona, acompanyat per la presidenta de la Federació d’Associacions Veïnals de València, Mª José Broseta, i de representants de les associacions veïnals de Patraix, Tres Forques, Nou Moles i 8 de març.

Tal com ha explicat el vicealcalde, “les obres avancen a molt bon ritme; ja es pot veure com ha canviat la zona respecte al que hi havia abans, una esplanada molt dura amb un escenari enorme i molt poc usat, que hem reformat per a habilitar un espai a escala humana”. Campillo ha explicat que, malgrat que l’actuació està pràcticament conclosa, s’ha produït un retard en el subministrament dels bancs a instal·lar i alguns altres elements, a causa de la pandèmia de covid, un fenomen que està afectant empreses de tot el món.

“Però en molt poc temps, les obres estaran acabades i els veïns de tot aquest àmbit, Tres Forques, Nou Moles, Patraix i 8 de març, i de la resta de la ciutat podran vindre a gaudir d’aquesta nova zona del parc“, ha afirmat el vicealcalde. El projecte ha suposat una inversió de quasi mig milió d’euros (412.694,5 €), 76 euros per metre quadrat, i permetrà “teixir el Parc donant-li major continuïtat i unicitat”, en paraules de Campillo.

L’actuació connecta les dues zones del parc, nord i sud, que fins ara estaven separades per una esplanada sense ombra i un escenari d’enormes dimensions, que configuraven una actuació d’obra dura i molt poc utilitzada en la pràctica. Per contra, l’actuació ha permés disposar de dos escenaris de fusta ran de terra per tal de mantenir la possibilitat de fer actuacions, enfront dels quals s’han disposat bancs llargs correguts de pedra. A més, s’han incrementat les zones d’ombra mitjançant la plantació de 39 nous arbres: s’han mantingut els ficus que existien en l’espai enjardinat (únicament s’ha eliminat un exemplar de palmera que havia quedat encaixonada entre els arbres i que ja no era viable)

De manera paral·lela, l’actuació ha permés resoldre els problemes d’accessibilitat que presentava el parc, atés que anteriorment hi havia una sèrie d’escalons que impossibilitaven l’accés a les persones majors i amb mobilitat reduïda. La diferència de cota entre el nord i el sud del parc s’ha resolt mitjançant una rampa anivellada de gespa i amb camins totalment accessibles per a majors i persones en cadires de rodes.

L’obra està pràcticament conclosa, però en aquests moments, s’està a l’espera d’una peça prefabricada de formigó que fa de banc corregut i contenció de terrasses. Tal com ha explicat el vicealcalde a les i els representants veïnals, “només que se subministre, es podrà finalitzar el moviment de terres i les sembres i plantacions posteriors”. La resta d’elements que han patit retards d’enviament són les fustes que aniran sobre els bancs correguts i les lluminàries.

FONS NEXT GENERATION

El vicealcalde ha recordat que l’Ajuntament ha presentat 55 projectes d’enjardinament a la ciutat per al seu finançament amb càrrec als fons Next Generation de la Unió Europea. D’ells, 29 són nous espais enjardinats en diferents zones de la ciutat “perquè a part dels grans parcs de la ciutat, com el Parc de l’Oest, Benicalap, Parc Central o el Jardí del Túria també volem cuidar i impulsar la infraestructura verda de tots els barris i districtes de la nostra ciutat”, ha explicat Campillo.

El Parc de l’Oest va ser inaugurat l’any 1995 en terrenys de l’antiga caserna de l’Exèrcit de l’Aire, en els districtes de Patraix i L’Olivereta. L’actuació que està a punt de concloure suposa la primera fase de la remodelació integral del Parc. “Amb aquestes obres, la zona central del parc, continuarà acollint usos de caràcter cultural, lúdic, mediambiental i per a la seua utilització per les entitats ciutadanes”, ha conclòs Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + cinc =