25n
25N
25N

El Mercat de Sant Pere Nolasc promourà la venda dels productes de temporada

El Mercat de Sant Pere Nolasc promourà la venda dels productes de temporada
02/12/2019 -

El Mercat de Sant Pere Nolasc, al barri de Morvedre, mantindrà la seua estructura i el seu caràcter comercial original però també es convertirà en un espai de relació i trobada del veïnat. La planta baixa de l’edifici, que data de 1900, albergarà cinc parades de venda tradicional i quatre de «tira de comptar» (amb productes frescos i de temporada que venen directament la gent del camp). A aquestes parades s’afegiran tres de llocs per promoure productes de temporada (com per exemple el torró). La segona planta de l’immoble es deixarà diàfana per acollir activitats de les entitats veïnals.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui el projecte bàsic per a la rehabilitació d’aquest mercat. «Un document, que elaborat amb un pressupost 700.000 euros, mostra la recuperació d’aquest emblemàtic recinte, que estava totalment abandonat, amb només una parada de venda».

«Amb aquest projecte donem el tret d’eixida per recuperar i revitalitzar aquest mercat tal com hem fet al Mercat del Grau, on ja estan en marxa les obres», ha manifestat Galiana en concretar que «el següent pas serà, a càrrec del pressupost de 2020, l’aprovació del projecte d’obres que podran començar l’any 2021».

«Volem que siga un mercat referent de producte valencià», ha aclarit el regidor en reiterar que a més de donar servici al barri, «es promocionarà el producte valencià i es potenciarà la labor dels nostres agricultors i agricultores, i de la nostra horta». A més, ha explicat, «el projecte és molt ambiciós i presenta una concepció de mercat obert amb zones d’ús ciutadà».

Per últim, Carlos Galiana també ha indicat que, segons el projecte de rehabilitació del mercat de Sant Pere Nolasc, aquest edifici s’adaptarà a les actuacions urbanístiques del seu voltant, «com ara la conversió en zona de vianants de la plaça de Sant Pere Nolasc i els carrers Convent Santa Isabel i Manyà, per millorar la mobilitat, l’accessibilitat i la vertebració per als vianants del barri de Morvedre».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

CCCC
activem alfafar