S'inicien, després de 20 anys, la remodelació del jardí d'Emili Lluch

S'inicien, després de 20 anys, la remodelació del jardí d'Emili Lluch
19/09/2018 -

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha anunciat que hui s’han iniciat les obres de remodelació del jardí d’Emili Lluch que «es troba bastant deteriorat pel pas del temps, ja que es va construir fa més de vint anys i des d’aleshores no s’havia fet cap millora». El jardí està situat entre els carrers José María Mortes Lerma, Torrent, i Emili Lluch, en el barri de Vara de Quart, al districte de Patraix.

El jardí disposa d’una gran plaça central on s’ubica l’escenari que queda cobert per una gran pèrgola metàl·lica. És un espai emblemàtic al barri on s’efectuen diferents activitats. Al voltant del jardí hi ha diversos parterres enjardinats i flanquejats per bancades d’obra de ciment revestides per rajoles ceràmiques que també es troben molt deteriorades, amb pintures i petjades de vandalisme.

La intervenció municipal dirigida per la regidoria de Parcs i Jardins ampliarà la superfície de l’enjardinament creant dues noves jardineres, i també augmentarà la zona de jocs infantils i les zones pavimentades, alhora que reduirà la superfície de terra existent.

A més, es reduirà l’amplada dels accessos i s’afegiran dos nous en l’eix nord-sud, millorant l’accessibilitat al jardí i creant una millor circulació per l’interior amb el nou passeig pavimentat interior. En els accessos amb desnivell des de les voreres s’eliminaran els escalons i se substituiran per suaus rampes fent el jardí completament accessible.

«A la remodelació d’aquest jardí inclourem un espai d’aparells biosaludables i un nou multijoc sobre paviment de seguretat. Substituirem el paviment de seguretat existent en l’àrea de jocs dels engronsadors i posarem un tobogan nou», ha detallat la regidora Soriano. «La segona zona de jocs de molls s’ampliarà amb un joc de molls més i el seu paviment de seguretat serà substituït per un sorral infantil que estarà vorejat amb una tanca. A més, al costat de l’accés sud-oest es crearà una nova zona de jocs infantils dividida per la rampa d’accés», ha afegit Soriano.

Els tres bancs existents de fusta, que es troben en mal estat, seran substituïts per altres de fusta d’1,80 metres i es completarà l’ordenació a la plaça central amb un banc més.

Així mateix, en les dues noves jardineres es plantaran alternats nous arbustos mediterranis i es procedirà a la reposició de la plantació d’arbustos en mal estat.

La xarxa de reg per degoteig existent al jardí serà ampliada en les noves jardineres que tindran un sistema de reg per inundadors col·locats cada 1,3 metres. S’ha previst la substitució de les lluminàries existents tipus bola per unes de model Campanal LED, reforçant-lo amb una nova lluminària a la zona del sorral.

Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 133.361,51 euros i la superfície prevista d’intervenció és de 3.452 metres quadrats.

Fins ara, el parc no era accessible des del carrer Emilio Lluch on, a més del gran accés central a l’escenari, disposava de dos accessos de sis metres d’amplada que estaven escalonats. Els altres accessos es trobaven al carrer de vianants, sent el de la part sud-est també escalonat i on es produïen els majors embassaments quan plou, ja que és en eixe punt on es trobava el major desnivell respecte de les voreres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + tretze =

sagunt a escena 2019
turismo salou