caixa popular

Com serà la remodelació integral de la futura Plaça de la Reina

El Termini d’execució de la Plaça de la Reina es preveu que durarà entre 12 i 14 mesos

Com serà la remodelació integral de la futura Plaça de la Reina
22/03/2018 -

Aquest matí s’ha presentat el projecte definitiu de remodelació de la Plaça de la Reina de València, una de les places més emblemàtiques de la ciutat que, des de la Regidoria de Mobilitat, encapçalada per Giuseppe Grezzi, s’ha proposat retornar-li-la al vianant, reduint la presència de vehicles tan sols al tràfic residual. D’aquesta manera, José María Tomás, arquitecte del projecte, ha especificat que es procedirà a ‘modificar el disseny d’una plaça que està així des de 1970. L’hem netejats d’obstacles, i hem creat un disseny modern, però que va en harmonia amb la història que alberga la Plaça de la Reina’.

 futura Plaza de la ReinaAixí, i després que s’iniciara el procés de participació ciutadana per a escoltar les peticions dels veïns, Grezzi ha presentat un projecte, que ha qualificat ‘d’ambiciós’, i que marcarà un abans i un després no solament en el disseny urbanístic de la ciutat, sinó en la forma de desplaçar-nos per València. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat ha ressaltat que ‘es tracta d’un projecte històric que retornarà aquest espai emblemàtic a la ciutadania, gràcies a una reforma integral que estava pendent des de fa moltíssims anys. Finalment, hem optat per un espai obert i transversal en el qual es garantirà l’accessibilitat, i serà completament compatible amb les activitats tradicionals que es realitzen en aquesta plaça, com els actes religiosos, el mercadet o l’Ofrena’.

Però, com serà la remodelació de la Plaça de la Reina? Un dels canvis més importants serà el que concerneix el pàrquing subterrani. D’aquesta manera, l’accés d’entrada es traslladarà al carrer La Pau, i l’eixida al carrer del Mar, la qual cosa permetrà ‘alliberar l’espai per al vianant que podrà gaudir d’una plaça de més de 10.000 metres quadrats. A més, els ascensors i les escales d’accés al pàrquing estaran cobertes amb una espècie de caixa de cristall per a protegir-les del mal temps, i que estiguen sempre en perfectes condicions’.

Un gran canvi en la mobilitat, que generarà tan sols un tràfic residual. I és que el que sí que ha volgut deixar clar Grezzi és que ‘l’accessibilitat dels veïns als seus garatges, l’accés del transport públic a la plaça, la recollida de residus i l’habilitació de les zones de càrrega i descàrrega estan més que garantides en la futura Plaça de la Reina’. Gràcies a la il·luminació de baix consum, que s’instal·larà en el sòl, es marcarà el recorregut pel qual els vehicles permesos podran circular per aquesta zona.

Quant al disseny de la nova plaça, Grezzi ha volgut destacar que s’ha fet un treball molt detallat per a assegurar zones de descans, zones verdes i zones d’ombra per a combatre les altes temperatures de la ciutat. Així, ‘es col·locaran un centenar d’arbres i plantes mediterrànies amb bancs al voltant, que generaran ombra, però també es col·locaran uns tendals alts desmuntables que asseguraran que sempre hi haja espais d’ombra en la plaça. A més, s’instal·larà un sistema de polvorització d’aigua i dues fonts’.

El projecte també ha tingut en compte les peticions veïnals, per la qual cosa s’afegirà la instal·lació de banys públics, el soterrament de contenidors, i es deixarà un espai central per al tradicional Mercat de l’Escuraeta, que comptarà amb una instal·lació elèctrica, camuflada entre el paviment, que només es veurà quan siga necessari.

Un altre dels punts destacats era la possible proliferació de terrasses. En aquest sentit, Grezzi ha assegurat que ‘no s’autoritzarà la incorporació de noves terrasses per a evitar la saturació. Així, totes les terrasses, que tindran una alineació clara i uniforme, s’allunyaran una mica més de la façana per a alliberar eixe espai. I, per descomptat, es mantindrà el quiosc ja existent’.

Orgull i honor són les paraules que ha repetit el regidor de Mobilitat en presentar un dels projectes més importants per a la ciutat, que s’estendrà des del carrer Sant Vicent fins al carrer La Pau perquè es consideren un conjunt. Grezzi no ha volgut fixar una data d’inici, ja que ‘primer cal passar el projecte als serveis municipals. Després, licitarem les obres i, finalment, es preveu que el termini d’execució de partida siga d’entre 12 i 14 mesos’. En total, la remodelació de la Plaça de la Reina compta amb un pressupost de 10 milions d’euros, aproximadament.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris