25n
25N
25N

La remodelació de l'Albereda es reactiva en 2021 amb el concurs d'idees

Dels pressupostos municipals per a 2021, s’ha reservat una partida de 30.000 euros per al concurs d’idees de l’Albereda

La remodelació de l'Albereda es reactiva en 2021 amb el concurs d'idees
19/11/2020 -

La recuperació de l’espai públic i l’aposta per mitjans de transport sostenibles han sigut els senyals d’identitat del govern de Ribó. La conversió en zona de vianants de diferents places dels barris de València, però també de les grans places de la ciutat com la de l’Ajuntament o Sant Agustí; la creació de l’anell ciclista; o la transformació del carrer Colón per a una ràpida circulació dels autobusos de l’EMT són alguns dels projectes que s’han impulsat.

D’aquesta manera, per a 2021, els pressupostos municipals havien de consolidar eixa aposta per la Mobilitat Sostenible, i així ha sigut. I és que els comptes municipals reflecteixen projectes com els 13 nous carrils bici, entre els quals es troba el de l’avinguda del Cid; la humanització de Sant Vicent i Gaspar Aguilar; o la plaça de la Reina. Però, a més, una altra de les actuacions que ha cridat l’atenció és el concurs d’idees per a la remodelació del Passeig de l’Albereda.

“El treball per la millora de l’espai públic a la ciutat està lluny de completar-se malgrat les fites impulsades en els últims anys en espais tan emblemàtics com la Llotja, la Plaça de l’Ajuntament, la de la Reina, o tan vitals i necessàries en el nucli dels nostres barris com la Plaça Xúquer, la de Sant Marcel·lí o Rojas Clemente. Aquesta recuperació de l’Albereda és un altre exemple, enorme, que està davant els nostres ulls, i que hem volgut posar en l’agenda amb l’impuls d’aquest concurs” ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha avançat que “a aquest concurs d’idees li continuaran més, sempre d’una manera escalada, planificada i coherent, com totes les que hem fet en Mobilitat Sostenible aquests últims cinc anys”.

Així, als pressupostos municipals per a 2021 s’ha reservat una partida de 30.000 euros per a dotar d’un premi el concurs d’idees que, en coordinació amb el Col·legi d’Arquitectes de València, es durà a terme per a impulsar el futur disseny i remodelació de l’Albereda. Es recupera, d’aquesta manera, el concurs d’idees que va proposar, en 2018, Giuseppe Grezzi, per a donar resposta al projecte aprovat en els pressupostos participatius DecidimVLC de 2019. Una necessitat d’actuació que, a més, també estava contemplada al Pla de Mobilitat de 2011.

L’objectiu d’aquest concurs no és un altre que buscar una alternativa al Passeig de l’Albereda que, en l’actualitat, s’ha convertit en un enorme pàrquing públic. En aquest sentit, la intenció és reordenar l’aparcament en superfície, millorar la continuïtat per als vianants entre el Jardí del Túria i Vivers, augmentar la seguretat a la via pública i posar en valor elements com el quiosc de l’Albereda i els arbres monumentals.

Una actuació que, en definitiva, millorarà el conjunt natural, viari i patrimonial de l’Albereda, i que estarà determinat pel full de ruta resultat del concurs d’idees previst per a l’any vinent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =