25n
Orgull
Orgull

La comissió de remunicipalització de Godella estudia casos d’èxit d’altres municipis

La comissió de remunicipalització de Godella estudia casos d’èxit d’altres municipis
04/04/2019 -

La comissió de remunicipalització de l’Ajuntament de Godella, constituïda recentment per estudiar la viabilitat de retornar a la gestió pública els serveis que actualment estan externalitzats, es va reunir el darrer 2 d’abril per conèixer de primera mà algunes experiències que ja estan funcionant en altres municipis.

En concret, es va rebre la visita de Jaume Castillo Cervera, gerent d’Aigües de Sueca; Emili Altur Mena, representant de l’empresa pública de Burjassot CEMEF; i Sergi Machí Felici, gerent de la Mancomunitat de la Rivera Alta. En la reunió també van estar presents Eva Sanchis, alcaldessa de Godella; la tècnica d’AEDL de l’Ajuntament de Godella, veïns i membres del consell de participació ciutadana i representants d’EU, CET i Ciutadans.

Castillo, Altur i Machí van exposar quins foren els passos que s’havien donat en els seus municipis per a la creació d’eixes empreses públiques o mancomunitats, quins eren els serveis que prestaven, així com les seues experiències positives i negatives, i algunes recomanacions per al poble de Godella. Per la seua part, els integrants de la comissió pogueren preguntar dubtes com, per exemple, quina és la normativa laboral que s’aplica als treballadors i treballadores, i en quin règim econòmic es troben.

En paraules de l’alcaldessa, Eva Sanchis, «fou una jornada molt interessant per assentar les bases de cara a la creació d’una empresa pública a Godella o la creació d’una mancomunitat de serveis». Cal recordar que esta remunicipalització podria fer-se bé a través de la gestió directa de l’Ajuntament o bé mitjançant alguna empresa pública, que només podria constituir-se en el moment s’acabe el Pla Econòmic Financer que hi ha actualment en marxa per al pagament d’expropiacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tres =