25n
25N
25N

Relevo Paralímpico, un projecte que aposta per l'esport inclusiu

Hui, en el tram III del riu Túria, ‘Relevo Paralímpico’ organitza una jornada d’atletisme per a persones amb paràlisi cerebral

Relevo Paralímpico, un projecte que aposta per l'esport inclusiu
21/02/2017 -

La ‘Fundación Trinidad Alfonso’ i el ‘Comité Paralímpico Español’ (CEP) han engegat un innovador projecte, que té com a objectiu estendre, per tota la Comunitat, la pràctica de l’esport entre les persones amb discapacitat.

Aquest projecte, que ha rebut el nom de ‘Relevo Paralímpico‘, compta amb el suport i la col·laboració tant de la ‘Federación de Deportes Adaptados de la Comunidad Valenciana’ (FESA), com de la resta de federacions esportives autonòmiques amb modalitats paralímpiques para, entre tots, augmentar el nombre de persones amb discapacitat que practiquen esport de forma federada.

València Extra ha parlat amb Celia Maestre, coordinadora de València i Castelló de ‘Relevo Paralímpico’, que ens ha explicat que ‘volem fomentar l’esport regular entre les persones amb discapacitat, ja que, a Espanya, el nombre de federats no arriba a l’1%. Per això, estem realitzant jornades perquè coneguen les diferents modalitats dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 que poden practicar’.

Així mateix, Celia Maestre ha afegit que ‘en el món esportiu de les persones amb discapacitat existeixen algunes complexitats. D’una banda, hi ha moltes instal·lacions que no són accessibles i, per un altre, existeix un desconeixement de les modalitats que es poden practicar depenent del tipus de discapacitat. Per això promovem el coneixement dels diferents esports, però també apostem per l’esport inclusiu, és a dir, que no solament facen esport el dia de la jornada, sinó que puguen anar a un club a seguir practicant. I en el cas dels xiquets, que puguen practicar esport amb altres xiquets de la seua edat, en la mesura del possible’.

Per a aconseguir-ho, el projecte ‘Relevo Paralímpico’ celebrarà diferents jornades, juntament amb clubs esportius, perquè aquelles persones interessades puguen experimentar diferents esports, com judo, rem, tenis de taula, futbol, atletisme o natació, entre altres, amb la finalitat d’aconseguir que trien aquella modalitat en la qual més gaudisquen, i comencen a practicar-la de manera continuada, així com tramitar la corresponent llicència federativa.

Per a aquest primer any, ‘Relevo Paralímpico’ se centrarà en grans ciutats, com Alacant, València, Elx i Castelló, on es concentra un major nombre de població, però amb la intenció d’estendre aquest ambiciós projecte a la resta de localitat de la Comunitat Valenciana.

Ja s’han realitzat algunes jornades i, hui, de 10.00 a 13.00 hores, ‘Relevo Paralímpico’ tornarà a estar en el tram III del riu Túria per a fer gaudir als assistents d’una jornada pràctica d’atletisme específica per a persones amb paràlisi cerebral, que serà a càrrec d’Agustín Rubio, seleccionador nacional d’Atletisme de la FEDPC (Federación Española de Deportes con Personas con Parálisis Cerebral y Daño  Cerebral Adquirido). A la vesprada, es durà a terme la jornada teòrica amb els entrenadors.

Aquesta extraordinària iniciativa aconseguirà no solament fomentar l’esport entre les persones amb discapacitat, sinó també captar a excel·lents esportistes, a través d’aquestes interessants jornades esportives.

relevo-paralimpico

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + set =