25n
Orgull
Orgull

Ribó celebra que les reivindicacions de mobilitat urbana siguen ateses per la Generalitat

Ribó celebra que les reivindicacions de mobilitat urbana siguen ateses per la Generalitat
11/09/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat hui la seua satisfacció davant l’anunci realitzat pel president de la Generalitat respecte a les reivindicacions municipals sobre la mobilitat urbana. En el marc del debat de política general, el president Puig ha anunciat que l’any que ve començaran les obres de la línia 10 (abans línia 2) de Metrovalencia en el tram del carrer d’Alacant fins al barri de Natzaret, així com que, a final d’any, Metrovalencia oferirà servici nocturn els caps de setmana i festius.

Ribó ha atés els mitjans de comunicació hui, en acabar la presentació de la campanya Bonic/a Fest, i ha contestat les preguntes sobre el contingut del debat de política general a les Corts. L’alcalde ha manifestat la seua satisfacció davant de l’anunci d’«una cosa que des de l’Ajuntament hem estat reivindicant sempre». Ribó ha subratllat la importància fonamental de garantir la connexió del barri de Natzaret, per la qual cosa, ha afirmat, «estem contentíssims que aquesta reivindicació de l’Ajuntament es plasme». I ha afegit que «una altra reivindicació pendent, que és la futura connexió de Natzaret fins al Canyamelar passant per davant del pont de les Drassanes i per la Marina».

Respecte a l’anunci sobre Metrovalencia 24 hores, ha manifestat que també havia sigut plantejat des del municipi. «És imprescindible que les infraestructures que tenim les utilitzem al màxim», ha defensat, i ha destacat que, sens dubte, aquesta iniciativa facilitarà la mobilitat a la ciutat.

Una altra de les preguntes dels periodistes ha girat entorn del projecte de soterrament de les vies de Serradora que preveu el PAI (pla d’actuació integrada) del Grau. L’alcalde ha assenyalat que ahir mateix l’equip de govern acordava dirigir-se en primera instància al Ministeri de Foment, atesa la importància de la iniciativa. «És imprescindible abordar el tema del soterrament d’aquestes vies», ha defensat, i ha assegurat que des de l’Ajuntament no s’acceptarà una resposta per part de Foment en la línia de «ja ho farem».

No obstant això, Ribó ha afegit que, atés el volum de la inversió, l’assumpte ha d’estudiar-se detingudament, i ha afegit la seua posició, segons la qual la inversió esmentada «no ha de ser-ho només de l’Ajuntament de València, ja que Foment té molt a dir, perquè el Corredor Mediterrani, la part de mercaderies, ha de passar per ací». «Nosaltres hem de plantejar, com a mínim, un cofinançament amb el Ministeri de Foment», ha afirmat.

L’alcalde s’ha referit a altres de les previsions del Pla d’actuació integrada, PAI, del Grau: en la reunió que ahir mateix va mantenir Ribó amb els seus socis de govern sobre això s’acordava l’ampliació prevista al Parc del Túria (que serà d’aproximadament 135 metres) i s’analitzava la situació de tres immobles: l’edifici de l’aquarterament de la Guàrdia Civil de Cantarranas (que és el segon quarter de València); un edifici de la Conselleria d’Agricultura remodelat recentment, i un tercer edifici de consignataris privats. L’alcalde ha valorat l’acord, en el qual, ha afirmat, s’han definit els assumptes amb precisió.

Quant a les actuacions al Cabanyal, l’alcalde ha manifestat que «les coses al barri estan funcionant a un ritme que, a pesar que no és el que voldrien els residents en l’anomenada zona zero, sí que és un ritme en què estem impulsant moltes coses». «És normal i és bo que la ciutadania critique, encara que tots hem d’entendre que totes les actuacions necessiten un temps, però s’està treballant», ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − sis =