caixa popular

Ribó es suma a la reivindicació per unes pensions dignes

Ribó es suma a la reivindicació per unes pensions dignes
22/03/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha donat hui el seu suport a la ciutadania que clama perquè l’Estat garantisca les pensions i el poder adquisitiu de les persones majors. I a més d’unes “pensions dignes i igualitàries”, ha reivindicat “un treball estable que siga garantia d’eixes rendes”. Ribó ha fet especial menció a les pensions més precaritzades, que corresponen a les dones.

Amb aquestes paraules, el primer edil ha donat suport a allò que ha anomenat “una causa justa”, en defensa de la qual s’han reunit a la plaça de l’Ajuntament centenars de pensionistes i jubilats, a més d’altres ciutadans i ciutadanes, en una manifestació convocada a València per a reivindicar unes pensions dignes i la seua revalorització segons l’evolució de l’Índex de Preus de Consum (IPC).

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha acostat a la plaça acompanyat per la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Una vegada allí s’hi han unit diversos membres de l’equip de govern, així com el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, membres de l’equip de govern municipal i el diputat en el Congrés, Joan Baldoví. Davant la capçalera de la protesta, l’alcalde ha manifestat “que és intolerable que el govern del Partit Popular haja acabat amb la borsa de les pensions, 68.000 milions d’euros que no sabem on estan”.

“A més és totalment intolerable que no s’aplique el creixement de l’IPC a les pensions, és a dir, que estiguen degradant-se”, ha afegit l’alcalde que ha aprofitat el moment per a recordar que les pensions de les dones són un percentatge molt més baix que les dels homes, “i és imprescindible anar igualant aquestes rendes”. Així mateix, ha destacat Joan Ribó, “cal parlar de l’ocupació, i si els joves no tenen uns contractes de treball estables i dignes, si no es canvia l’estatut dels treballadors que ha degenerat tot el sistema de treball actual, els nostres joves tindran unes pensions cada vegada pitjors”.

Per tant, ha conclòs, “demanem pensions dignes per a les persones que en tenen, i treball digne per aquells que algun dia han d’aconseguir-ho”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la reivindicació d’unes pensions dignes té a veure amb l’estat social, democràtic i de dret en el qual es configura constitucionalment el nostre país”. “Diners hi ha, però estan mal distribuïts. No pot ser que hi haja diners per rescatar bancs, per rescatar autopistes o per a la corrupció i no n’hi haja per a les nostres persones majors i pensionistes”, ha expressat.

“Volem que les persones majors tinguen unes pensions dignes i que no s’empobrisquen cada any perquè si la pensió no puja amb l’IPC, la persona cada any és més pobra. Per tant, estem ací per les persones que hui són pensionistes, per les que ho serem demà i pels nostres fills i filles. Perquè aquesta és una qüestió que cal treballar a llarg termini”, ha afirmat Mónica Oltra.

Seguidament, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha recordat que davant aquesta situació, la Generalitat està fent coses, per exemple, un terç del deteriorament de les pensions podrà ser remeiat amb el copagament farmacèutic que la Generalitat no va fer”. “Jo crec que la situació és d’una injustícia terrible perquè l’erosió té lloc cada any si no pujen el nivell de l’IPC”.

Cal recordar que la mobilització “Per unes pensions dignes”, convocada per diverses organitzacions sindicals i col·lectius socials, ha donat continuïtat a altres actes de protesta i a les manifestacions que dissabte passat van celebrar-se altres ciutats de l’estat espanyol i que a València es van postposar per les Falles. Els responsables municipals hui han volgut donar-ne suport tal com van fer a l’última sessió plenària, en la qual l’Ajuntament, per unanimitat de tots els grups polítics, va instar el Govern de l’Estat perquè garantisca les pensions i el poder adquisitiu de les persones majors.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris