Reinicia’t, la millor forma per a garantir formació i treball

La Mancomunitat Horta Sud, la Diputació i l’Ajuntament de València s’uneixen per a facilitar l’ocupació i retornar la confiança

Guardar

img_3849
img_3849

Reinicia't és un important i il·lusionant projecte que veu la llum gràcies a la Mancomunitat d'Horta Sud, Diputació de València i Ajuntament de València en el qual, almenys, el 50% de les persones que prenen part acabaran amb un lloc laborar. El programa, que ja ha començat a implantar-se en els diferents municipis de l'Horta Sud, ajudarà durant sis mesos, més un plus de dos més, a aquelles persones que per diversos motius (edat, problemes amb drogues, alcohol, falta de formació...) tenen dificultats per a trobar treball.

Tal com han assenyalat el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, en la presentació del programa Reinicia't "és un projecte il·lusionant que suposa la primera pedra d'este programa que anirem estenent a altres comarques. Si parlem dels nombres, Reinicia't té una dotació econòmica de 605.000 euros (dels quals la Mancomunitat aporta 120.000) amb 500 itineraris, 250 para desocupats de València i altres 250 per a aturats de la comarca de l'Horta Sud".

img_3853Entre les persones a les quals està dirigit este projecte estan aquelles, majors de 30 anys, que són ateses per serveis socials, aturades de llarga durada, sense discapacitat mental i situació d'exclusió social o molt vulnerables. Este grup té majors dificultats per a aconseguir ocupació de nou pel que "dotar-los d'eixe apoderament que necessiten, eixe objectiu per a tornar a eixir al carrer, eixa confiança que poden tornar a tenir una ocupació, és el treball més important que es realitza des d'este projecte, a més també se'ls dóna la formació necessària que demanden les diferents empreses que estan interessades a contractar-los", assenyalava Emili Altur.

A més de les tres administracions implicades, els treballs de formació estan tècnicament dirigits per l'empresa Ingeus, en col·laboració amb la Fundació Novaterra. A més, d'estar coordinats amb els departaments d'Ocupació i Serveis Socials dels 20 consistoris de l'Horta Sud. "Amb la finalitat de poder obtenir una atenció individualitzada i fer el seguiment necessari de les persones integrants dels itineraris s'han establit tres seus a Mislata, Torrent i Catarroja i subseus a Aldaia i Silla. Cadascuna de les seus atendrà proporcionalment un nombre de persones en funció de la població dels municipis que atenga", assenyalava Carlos Fernández Bielsa, qui explicava que "la seu de Mislata atendrà a 65 persones dels municipis de Quart de Poblet, Manises i la mateixa Mislata. Torrent centrarà l'atenció d'altres 65 d'esta localitat, Paiporta i Picanya. I sota la seua coordinació estarà la subseu d'Aldaia que atendrà a altres 65 persones d'Alaquàs, Xirivella i Aldaia. Catarroja serà el centre d'atenció per a les 65 persones participants de Sedaví, Alfafar, Lloc Nou de la Corona, Benetússer, Massanassa i Albal i, a més, tindrà una subseu a Silla per a facilitar l'atenció individualitzada a les persones de la localitat, Beniparrell, Alcàsser i Picassent".

Este projecte ja és una realitat després de mesos de treball i superar traves administratives però "estem molt orgullosos de poder engegar-ho doncs és un segment de la població que fins al moment ningú s'havia acordat. Anem a veure com funciona i finalment clonarem el model, perquè està tenint bon acolliment, i ho portarem a la resta de les comarques", assenyalava el diputat de Cooperació.

Destacats