25n
25N
25N

Les "reines magues" tornaran a València en favor de l'ecologisme

És el tercer any que se celebra la cavalcada de les Magues de Gener

Les "reines magues" tornaran a València en favor de l'ecologisme
12/12/2017 -

Les “reines magues” tornaran a recórrer els carrers del centre de València. La Societat Coral el Micalet ja ha presentat els actes per la Festa de la Infantesa i aquesta cavalcada, que se celebrarà el diumenge 7 de gener a les 12 del matí. Enguany, el lema de les “reines magues”, Igualtat, Llibertat i Fraternitat, versarà sobre l’ecologisme.

Ja és el tercer any que se celebra la cavalcada de les Magues de Gener. El seu objectiu és recuperar la Festa de la Infantesa que es va celebrar durant la Segona República espanyola en la ciutat. Concretament, va ser en 1937, després de l’esclat de la Guerra Civil. La recuperació d’aquesta festa ja ha aconseguit la col·laboració de diverses entitats i col·lectius socials.

La cavalcada d’enguany

El recorregut serà el mateix que el de fa un any. Començarà en el Parterre i discorrerà a través del carrer de la Pau fins a arribar a la Plaça de la Reina. Allí prendrà el carrer de Sant Vicent fins a la Plaça de l’Ajuntament. En el consistori les Magues de Gener seran rebudes per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

cabalgata

Aquesta edició comptarà amb major entreteniment al llarg de la cavalcada. Hi haurà espectacles de teatre de carrer, batucades, exhibicions tradicionals com dolçaines i tabalets, muixerangues i gegants i cabuts, així com un altre tipus de danses. A més, seguint amb el lema de l’ecologisme, es repartiran llavors d’arbres en tot el recorregut.

També, l’organització ha preparat altres activitats amb motiu de la celebració de la Festa de la Infantesa. El dia 13 de desembre tindrà lloc una tertúlia del Voluntariat pel Valencià, el pròxim 18 de desembre actuarà El Caparrut, i el dia 19 es presentarà el llibre Cançons Màgiques. Ja passat el dia de Nadal, el 26 de desembre els més xicotets podran assistir a un taller de treballs manuals per a la cavalcada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − set =

bombers
CCCC