25n
25N
25N

La reina Letizia presideix aquest dilluns la presentació del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible

Josefina Blanco - Europa Press

La reina Letizia presideix aquest dilluns la presentació del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible
21/07/2019 -

La reina Letizia presideix aquest dilluns, 22 de juliol, la presentació del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Sostenible (Cemas), un òrgan que atorga protagonisme internacional a la capital valenciana de la mà de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Des de les 19 hores en l’edifici La Base de la Marina de València, l’acte comptarà amb les intervencions del director general de FAO, José Graziano da Silva; el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

A la presentació també assistirà una àmplia representació de la Generalitat i altres autoritats valencianes, representants diplomàtics i d’organismes internacionals relacionats amb l’alimentació o activistes per l’alimentació sostenible com el Premi Nobel de la Pau Edward Rubín.

Entre els convidats, a més de la pràctica totalitat dels regidors de València, estarà el delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio; l’ambaixador d’Espanya a Itàlia, San Marino i FAO, Alfonso Dastis; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà; el director de la FAO d’Espanya, Enrique Yeves, o l’activista per l’alimentació sostenible Vandana Shiva.

Altres assistents seran el representant de la ciutat de Bristol (Regne Unit), Asher Craig; el representant del Ministeri de Treball, Salut i Consum de Gran Bretanya, Karin Schindler; l’alcaldessa de Tunísia, Souad Ben Abderrahim; representants de nombrosos ajuntaments europeus com el de París; espanyols, com el de Barcelona, i de la Comunitat, com Sagunt i Godella (València) o Dénia i Elx (Alacant); presidents d’organitzacions agràries i consells reguladors i representants del sector cooperatiu, l’empresa pública Mercasa o universitats.

El Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible suposa un impuls a nivell mundial del protagonisme de la capital del Túria, en permanent col·laboració amb la FAO, en l’àmbit de l’alimentació, destaca l’Ajuntament de València en un comunicat.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura. Fructifica dos anys després que València exercira com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Aquesta capitalitat es va desenvolupar a través d’iniciatives contínues entre les quals va destacar l’organització de l’III Cim d’Alcaldes del Pacte de Milà, en 2017, amb València com a referent mundial en l’anàlisi i implementació de polítiques locals orientades a aconseguir sistemes alimentaris locals sostenibles amb el suport de la FAO.

Durant l’any de capitalitat, i especialment en el cim, la ciutat va reafirmar la seua implicació des de diversos sectors, amb la participació d’universitats i instituts tecnològics, en assumptes de rellevància global relacionats amb l’alimentació sostenible, la seguretat alimentària, l’agricultura o la dieta mediterrània.

Ara, amb la creació del Cemas –dirigit per Vicent Domingo, que ja va exercir com a responsable tècnic de la Capitalitat Mundial–, aqueix protagonisme adquireix un caràcter permanent i estable per a avançar en els objectius i tasques de millorar els sistemes alimentaris a nivell mundial.

En 2016, l’alcalde de València i el director general de la FAO van signar un memoràndum a Roma que establia diverses formes de col·laboració entre la ciutat i l’organització. Com a principal conseqüència, el centre mundial inicia la seua marxa aquest dilluns sota la presidència del mateix Joan Ribó.

SISTEMES ALIMENTARIS LOCALS I SOSTENIBLES

L’activitat del Cemas, amb seu en La Marina, es desenvoluparà fonamentalment en dues àrees de treball: gestió del coneixement i comunicació. La primera se centrarà en la captació i catalogació de les múltiples iniciatives orientades a establir sistemes alimentaris locals sostenibles per a les ciutats de tot el món.

En el vessant de comunicació, l’objectiu és la divulgació i sensibilització sobre totes les qüestions vinculades a l’alimentació, nutrició, lluita contra la fam, canvi climàtic i sistemes alimentaris sostenibles, tant de València com de qualsevol ciutat del món.

El Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible comença a desenvolupar la seua activitat després que altres ciutats optaren a albergar-lo i connecta amb la voluntat del màxim responsable de la FAO de descentralitzar l’activitat d’aquesta organització de Nacions Unides. En definitiva, atorga a València “protagonisme permanent en el panorama internacional en un àmbit de tanta rellevància i permanent actualitat com el de l’alimentació sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =

museo etnologia
ficcions 2019-2020