25n
Orgull
Orgull

Llíria licita la redacció del projecte per a la rehabilitació dels Trulls de Daüd

L’actuació sobre l’immoble forma part del programa d’actuacions previst per la regidoria de Cultura, Turisme i Patrimoni per a mantenir els béns històrics de la localitat

Llíria licita la redacció del projecte per a la rehabilitació dels Trulls de Daüd
29/08/2018 -

L’Ajuntament de Llíria ha licitat la redacció del Projecte Bàsic i d’Execució per a la rehabilitació dels Trulls de Daüd, una iniciativa que ha posat en marxa la regidoria de Cultura, Turisme i Patrimoni que dirigeix el tinent d’alcalde Paco García Latorre.

La rehabilitació dels Trulls de Daüd s’emmarca dins de “tot un seguit d’actuacions tendents a recuperar i fer valdre tant els monuments com els jaciments arqueològics i béns etnològics de Llíria”, assenyala l’edil, qui recorda que el consistori “és conscient de la riquesa patrimonial del municipi i està preocupat per la seua conservació”.

El regidor també ha explicat que aquest immoble “ha sigut dels seleccionats per la Generalitat per a participar en el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (PO FEDER) i així poder realitzar inversions de millora i recuperació del patrimoni local”. Entre moltes altres iniciatives, des de la regidoria de Patrimoni s’ha apostat per completar una sèrie d’actuacions relacionades amb la restauració i consolidació d’un edifici amb un valor històric i volgut per la població de Llíria com són els Trulls de Daüd o Bodegues de Francisquito, apunta García.

La redacció d’aquest projecte es durà a terme conforme a les conclusions i criteris obtinguts de l’estudi previ de les patologies i estat de l’edifici efectuat pels serveis municipals de l’Ajuntament de Lliría. Els seus resultats es van plasmar en una ‘Memòria Tècnica / Proposta de restauració, consolidació i habilitació dels Trulls de Daüd. Un celler de la Llíria moderna’, un document amb el qual es va concursar en la iniciativa de la Generalitat Valenciana PO FEDER.

El projecte haurà de contenir quatre elements o ítems, com són: La consolidació estructural de la coberta; la proposta d’actuació en paraments exteriors, la proposta d’actuació en els paraments i paviments interiors de l’edificació i la proposta per a l’habilitació i accessibilitat a l’edifici.

El concurs té un preu de licitació de 4.500 euros + IVA. Les persones interessades tenen de termini fins al 7 de setembre per a presentar les seues ofertes. La documentació es pot consultar en la web municipal en el tauler d’anuncis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 1 =