caixa popular

Rehabilitació de l'edifici de l'Escorxador del Cabanyal com a Arxiu Històric

Rehabilitació de l'edifici de l'Escorxador del Cabanyal com a Arxiu Històric
24/11/2017 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat dos projectes importants que la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha volgut destacar per la seua rellevància. D’una banda, s’ha donat llum verda a la rehabilitació de l’edifici de l’Escorxador per adequar-lo com a Arxiu Històric i centre d’interpretació del Cabanyal; d’una altra, s’ha aprovat també el projecte per adaptar com a equipament cultural la Nau 3 del Parc Central.

“Volem revertir la manca d’infraestructures culturals que pateix la ciutat de València i els dos projectes que hui impulsem entren dins de l’aposta ferma de la Regidoria de Cultura per fer de la cultura eixe dret de totes i tots que de manera accessible ha de disposar dels espais necessaris als nostres barris”, ha explicat Tello. El projecte d’execució d’obres de rehabilitació i ampliació de l’edifici de l’Escorxador, al carrer de Sant Pere, per a adequar-lo com a Arxiu Històric municipal tindrà un pressupost total de 530.014,45 euros. La regidora ha valorat aquest nou pas en la regeneració d’un barri especialment castigat durant els mandats anteriors.

Per un altre costat, la Nau 3 del Parc Central es destinarà a centre sociocultural a partir del projecte aprovat per la Junta de Govern Local per a adaptar l’edifici a equipament sociocultural. Aquesta actuació té un pressupost total de 400.000 euros.

Tello ha destacat la importància que el Govern de la Nau li està donant a la posada en marxa de les quatre naus per donar servici a la ciutadania i recuperar de forma definitiva un espai que fins no fa molt ocupaven infraestructures ferroviàries. “Pas a pas anem millorant la dotació cultural dels barris de la ciutat, un compromís que vàrem assumir abans del mandat actual i que ara tindrà un nou exponent en aquest centre sociocultural en una de les naus d’un espai, el Parc Central, que ha de ser molt important per a la ciutat de València”, ha afirmat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios