caixa popular

6,5 milions d'euros per a rehabilitar l'Estació del Nord de València

La inversió d’Adif inclourà treballs en façanes, cobertes i marquesines

6,5 milions d'euros per a rehabilitar l'Estació del Nord de València
09/08/2017 -

L’Estació del Nord de València, enguany, ha bufat 100 veles. Moltes han sigut les activitats programades per a celebrar el centenari d’una estació que s’ha convertit en tot un referent per a la ciutat de València, ja no només per la seua frenètica activitat, sinó també per ser un dels edificis amb major valor patrimonial.

I és que aquest edifici, que va ser declarat Monument Històric Artístic en 1983, va ser obra de l’arquitecte Demetrio Ribes, sota la influència del modernisme i l’obra d’Otto Wagner. L’Estació del Nord aglutina diferents estils arquitectònics, però la seua bellesa segueix sorprenent els milers de turistes que, cada any, s’acosten a contemplar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

En aquest sentit, l’entitat pública Adif segueix volent apostar per aquesta estació valenciana. D’aquesta manera, ja ha anunciat la inversió d’un total de 6,5 milions d’euros, que es destinaran a la rehabilitació de l’Estació del Nord. Concretament, se centrarà en treballs de millora en la façana, les marquesines i les cobertes tant del cos central, com dels laterals, així com la il·luminació i la climatització. Però també, a millorar l’evacuació d’aigües pluvials i canalitzacions.

Aquest pla de renovació està previst per al pròxim any, quan començaran a dur-se a terme les obres. I és que des d’Adif apunten la importància de conservar l’empremta de l’arquitecte Ribes. Per això, aquest projecte protegirà el patrimoni artístic que conté l’Estació del Nord de València, com el trencadís, els sòcols o les taquilles.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats