25n
25N
25N

La Generalitat rehabilitarà l'edifici de l'estació d'Alginet de Metrovalencia

La Generalitat rehabilitarà l'edifici de l'estació d'Alginet de Metrovalencia
20/06/2020 -

La Generalitat rehabilitarà l’edifici de l’estació d’Alginet de Metrovalencia, afectat per les pluges caigudes al setembre del passat any i que van provocar el despreniment de part del sostre d’aquest edifici.

Amb la finalitat d’iniciar les actuacions necessàries Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el projecte constructiu de rehabilitació, que compta amb un pressupost inicial de 263.085,27 euros, IVA inclòs, i comprén el canvi de coberta, rehabilitació i posada en servei de l’edifici que en l’actualitat roman tancat al públic.

Després de tancar l’edifici al públic, davant la possible ensulsiada de la coberta de fusta, FGV ha realitzat un projecte de rehabilitació amb l’objectiu de tornar a obrir al públic aquestes instal·lacions amb total seguretat.

Els treballs previstos permetran reparar la degradació i esgotament de les estructures de fusta de la coberta per a garantir la seua estabilitat.

FGV també ha incorporat en el projecte una sèrie d’intervencions que permetran millorar l’accessibilitat a l’edifici i a l’entorn urbà del municipi; la sostenibilitat de l’edificació i el caràcter de l’edifici original; i la reorganització interna i conformació d’un local sense ús específic que podrà gestionar-se de manera independent a l’estació.

L’estació d’Alginet està integrada en la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón) i l’any passat va desplaçar a prop de cent mil viatgers.

L’edifici original, datat en 1895 i realitzat per l’enginyer Juan Pérez San Millán, ha tingut alteracions importants al seu estat original, amb elevació dels nivells d’andanes, obertura de nous buits, ampliacions i canvis de fusteries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =