25n
Orgull
Orgull

Foment estudia la inclusió de la rehabilitació del Pati de les Sitges de Burjassot en els pressupostos de 2019

Foment estudia la inclusió de la rehabilitació del Pati de les Sitges de Burjassot en els pressupostos de 2019
08/09/2018 -

El Ministeri de Foment es troba estudiant la inclusió de la rehabilitació del pati de les Sitges de Burjassot en els Pressupostos Generals de 2019, on han acudit el director general d’Arquitectura, Habitatge i Sòl de Foment, Francisco Javier Martín Ramiro, qui ha realitzat una inspecció al monument acompanyat de personal tècnic del Ministeri per a iniciar els treballs que permeten incloure la rehabilitació del monument.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, que ha rebut aquest divendres a Ramiro i el personal tècnic, té com un dels seus objectius la “rehabilitació i posada en valor” del monument insígnia de la ciutat, per la qual cosa va concertar la visita amb el Ministre de Foment, José Luis Ábalos, en el mes de juliol, quan el ministre es va mostrar “molt interessat” en la seua possible rehabilitació, segons ha informat el consistori en un comunicat.

En la visita han acompanyat a l’alcalde els regidors d’educació, Olga Camps; la presidenta de l’IMCJB, Maria Viu; i el regidor de Turisme, Roc Senent; a més del Cap de l’Àrea de Seguiment d’Obres de la Sotsdirecció General d’Arquitectura i Edificació, Manuel Valdecantos.

Els responsables tècnics ja han començat a estudiar tota la documentació de l’Ajuntament de Burjassot i l’Institut Municipal de Cultura i Joventut per a saber la situació de monument i, posteriorment, començaran tots els tràmits administratius necessaris per al projecte de rehabilitació, al mateix temps que posaran en coneixement de totes les administracions competents el seu interés de rehabilitar el conjunt històric.

En aquest sentit, García ha ressaltat que és una “grandíssima notícia” haver despertat l'”interés” a rehabilitar l’edifici per part del Ministeri. “Hem treballat molt, hem barallat amb molts fronts, i des d’ací, també vull agrair l’esforç de tots amb les nostres Sitges per a intentar solucionar la seua degradació”, ha sostingut.

“Esperem que per fi, de seguida, la realitat d’un Pati de les Sitges condicionat de nou, amb utilitat per a tots, amb una gran posada en valor siga un fet, cosa que estic segur que així serà”, ha assegurat el primer edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =